2013 m. gruodžio 6 d.    
Nr. 44
(2068)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Įpareigojantis mokyklos vardas

Vardas gali įpareigoti ir tapti pavyzdžiu, kokiam būti ir kokiu keliu eiti, kaip nepasiduoti ir nenurimti, ieškant tikrųjų vertybių. Toks pavyzdys yra kunigo Alfonso Lipniūno vardas, su kuriuo savo istoriją jau 20 metų kuriame mes, Alfonso Lipniūno progimnazija. Šiam įvykiui paminėti mokyklos bendruomenė, palydėdama rudenišką spalį, skyrė visą savaitę, kurios metu vyko tokie renginiai ir akcijos – „Padovanok mokyklai gėlę“, „Susikabindami rankomis apjuoskime mokyklą“, „Spaudžiu ranką mokyklai“ bei „Švarių rankų šokis 13“, – organizuotos sportinės varžybos, savivaldos valandos, kunigo Alfonso Lipniūno gyvenimo iliustravimo parodos. Renginiai tik dar kartą parodė, kad esame kūrybingi, vieningi, iniciatyvūs, aktyvūs ir draugiški, kad mums svarbi atsakomybė puoselėti mokyklos ugdomas vertybes lygiuotis į vardą kunigo, skleidusio ir tebeskleidžiančio didžiąją šviesą, kuri reikalinga kaip įkvėpimas. Savaitė, skirta Alfonso Lipniūno vardo pagerbimui, pasibaigė dviem dideliais renginiais – šv. Mišiomis Kristaus Karaliaus Katedroje ir minėjimu mokykloje. Pasidžiaugdami svarbiu įvykiu – 20 metų vardo suteikimo švente – mokyklos bendruomenei ir svečiams mokiniai parodė trumpą inscenizaciją – istoriją žmogaus, kuris išsivaduoja iš nuodėmių ir atranda tikrąjį džiaugsmą tik todėl, jog ieško Dievo ir eina jo nurodytu keliu. Kunigo vaidmenį inscenizacijoje atlikęs mokyklos kunigas Domingo Avellaneda IVE kvietė prisiminti, jog kiekvienas esame tik keleivis, kurį Dievas priima su džiaugsmu net ir tada, kai esame nusidėję, nes nusilenkiantis Aukščiausiajam apdovanojamas ramybe, džiaugsmu, palaima. Būtent toks žmogus, gyvenęs ilgesiu eiti ir vesti arčiau Dievo, buvo kunigas Alfonsas Lipniūnas.

Mokyklos direktorė Vilma Petrulevičienė priminė susirinkusiems dviejų dešimtmečių su kunigo Alfonso Lipniūno vardu istorijos pradžią ir pagrindinius įvykius, pasidžiaugė, jog, įkvėpti kunigo, einame keliais vertybių, kurių nepakeičia nei bėgantys metai, nei žmonės, kuriantys dabartį ar planuojantys ateitį.

Į šventę susirinkę svečiai pasidžiaugė gražiai puoselėjama mokykla ir susitelkusia bendruomene, Panevėžio Alfonso Lipniūno kultūros centro darbuotoja Roberta Daubaraitė-Randė padėkojo mokyklai, jau 20 metų puoselėjančiai kunigo Alfonso Lipniūno vardą.

Gražina Trybienė,
Lietuvių kalbos mokytoja

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija