2014 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2072)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Advento žvakelių šviesa

Renginio dalyviams kalba klebonas
kan. Stanislovas Krumpliauskas

DUSETOS. Kūrybinės amatų draugijos „Dusetėlė nuo Sartų“ išradinga ir visų mylima vadovė Verutė Brogienė subūrė į adventinę popietę. Susirinko nemažas pulkelis draugijos narių ir svečių: klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas, mokytoja Leokadija Malcienė, seniūno pavaduotojas Raimondas Parakevičius, mokytojos Gražina Baranauskienė ir Birutė Puslienė, bendruomenės veikėjas Vytautas Čypas, pulkelis meno mokyklos mergaičių.

Popietę pradėjo kanauninkas Stanislovas, pabrėždamas, kad Adventas yra susikaupimo, pamąstymo, laukimo laikas. Kiekvienas susimąstome, kas gero nuveikta per metus, kokie buvo praėję metai, kas naujo įvyko šeimose. Maloniai sujaudino tai, kad kanauninkas Stanislovas, prieidamas prie kiekvieno dalyvaujančio, leido atsilaužti gabalėlį kalėdaičio ir padovanojo prisiminimui Švč. Mergelės Marijos paveikslėlį. Po to susikibę rankomis sukalbėjome „Tėve mūsų“, ir kanauninkas Stanislovas palaimino tradicinėms vaišėms paruoštą stalą. „Dusetėlės“ moterys – puikios šeimininkės! Valgėme skanios Julijos Juodelienės keptos naminės duonos, raudonos ir baltos mišrainės, ragavome Bronytės Latvėnienės karšto vyno, vaistažolių arbatos, labai puošnių sumuštinių. Daug skanių adventinių valgių pagamino kitos moterys.

Mokytoja Leokadija Malcienė padeklamavo V. Mykolaičio-Putino eilėraštį ir tarmiškai savo pačios eiles, skirtas P. Širviui. Renginio dalyviams teko ką nors papasakoti vietine tarme, prisiminti jau nenaudojamų žodžių reikšmes. Prisiminta, kokius valgius Kūčioms ruošiame dabar, kokius ruošdavo mūsų mamos ir močiutės, kaip burtasi po Kūčių vakarienės, kokių „stebuklų“ patirdavome vaikystėje. Meno mokyklos mergaičių atliekami muzikos kūrinėliai papuošė ir paįvairino popietę, mokslevės buvo išlydėtos su saldžiomis lauktuvėmis, ir nuoširdžiais aplodismentais.

Draugijos vadovė V. Brogienė pabrėžė, kad „Dusetėlės“ moterys noriai renkasi į renginius, nuoširdžiai ir su pagarba viena kitai bendrauja,

Elena Antonova

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija