2014 m. sausio 17 d.    
Nr. 3
(2074)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Gimtadieniai per Trijų Karalių iškilmę

Trijų Karalių, arba Kristaus Apsireiškimo, šventė katalikiškame pasaulyje simbolizuoja Trijų išminčių – Kasparo, Merkelio ir Baltazaro – kelionę pagal juos vedusią žvaigždę prie Betliejuje, tvartelyje, užgimusio Kūdikėlio Jėzaus – pasaulio Valdovo. Jie Jam nešė dovanas, turėjusias simbolinę reikšmę: auksą – žemės Valdovui, smilkalus – Dievui, mirą – kentėti atėjusiam žmogui. Šiandien jau tapo tradicija su iš bažnyčios parsinešta pašventinta kreida iš lauko pusės ant buto durų užrašyti pirmąsias trijų Išminčių vardų raides: K+M+B ir metų skaitmenį.

Praėjusį sekmadienį kartu su katalikiškuoju pasauliu Trijų Karalių (Kristaus Apsireiškimo) iškilmę šventė ir Šilalės dekanato parapijų tikintieji, vadovaujami savo kunigų.

Įspūdingai ši šventė praėjo Upynos, Girdiškės ir Varsėdžių parapijose. Tuo pasirūpino šias parapijas aptarnaujantis klebonas kun. Eduardas Steponavičius. Upyniškiai drauge su savo klebonu kun. E. Steponavičiumi gražiai pagerbė ilgamečius šios bažnyčios darbuotojus: pročkelę Stanislavą Sugintienę ir zakristijoną Arkadijų Vaitkų, šventusius savo gimtadienius: Stanislavai sukako 90, o Arkadijui – 40 metų. Tai – labai darbštūs, pamaldūs ir Bažnyčiai atsidavę darbuotojai. Stanislava išdirbo bažnyčioje 40, o Arkadijus – 15 metų. Devyniasdešimtmetė pročkelė S. Sugintienė dar ir dabar tebesidarbuoja bažnyčioje, o zakristijonas Arkadijus šią tarnystę paveldėjo iš savo tėvelio ir tebetęsia toliau. Šiems jubiliatams nuoširdžiausius padėkos žodžius išsakė, gėlių bei dovanėles įteikė klebonas kun. E. Steponavičius, Upynos seniūnė Stefa Kažukauskienė, „Bočių“ draugijos pirmininkė Elena Pundzinienė, kraštotyrininkas ir muziejininkas Klemensas Lovčikas, choristai, sugiedoję „Ilgiausių metų“... Po to susirinkta į Upynos parapijos namus, kur vyko nuoširdus pabendravimas prie vaišių stalo.

Pranciškus Žukauskas

Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija