2014 m. sausio 31 d.    
Nr. 5
(2076)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Graži tradicija – tautinės šventės

PABRADĖ. Švenčionių rajone visų tautybių ir religinių konfesijų žmonės turi puikias galimybes puoselėti savo tautinį identitetą, švęsti pasaulietines ir religines šventes. Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje besimokančių ir dirbančių rusų tautybės asmenų organizuojama šventė „Kalėdiniai susitikimai“ jau tapo tradicija.

Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų pagal senąjį kalendorių laiku rengiamoje šventėje ir šiais metais Pabradės miesto kultūros centre dalyvavo ne tik mokiniai, pedagogai, rusų bendruomenės atstovai, bet ir nemažas būrys svečių: Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, LR Seimo nariai Larisa Dmitrijeva ir Petras Čimbaras, Švenčionių rajono tarybos nariai Kazys Vainickas ir Bronislovas Vilimas, Pabradės Šv. Sergijaus Radonežskio cerkvės šventikas tėvas Vladimiras Sobčenko, Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja ir kiti. Su Kalėdų švente savo tikinčiųjų bendruomenę ir svečius pasveikino tėvas Vladimiras Sobčenko. Jis pasidžiaugė, kad Pabradėje jau penkeri metai „Žeimenos“ gimnazijoje sudarytos sąlygos stačiatikių šventikams bendrauti su mokiniais, kartu ieškoti atsakymų į klausimus, kur žmogaus gyvenimo prasmė ir vardan ko mes gyvename. Tėvas Vladimiras Sobčenko perdavė Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorės pavaduotojai Nataljai Grigorjevienei Rusų stačiatikių cerkvės Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupo Inokentijaus Padėkos raštą. Tai – pirmas toks Padėkos raštas Lietuvoje, skirtas bendrojo lavinimo įstaigai.

Seimo narė Larisa Dmitrijeva, visus pasveikinusi su švente, daug nuoširdžių padėkos žodžių skyrė Švenčionių rajono vadovams ir asmeniškai merui Vytautui Vigeliui, dėkodama už nuolatinį dėmesį Pabradės „Žeimenos“ gimnazijai, už toleranciją, už pagarbą kitų tautų kultūrai rajone, o mokiniams sudarytas sąlygas jaustis puikiai“. Seimo narė dėkojo ir mokytojams, ir tėvams, o kolektyvams paliko dovanų.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija