2014 m. vasario 7 d.    
Nr. 6
(2077)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Šventinės nuotaikos

POCIŪNĖLIAI. Čia duris atvėrė atnaujinta biblioteka – Radviliškio viešosios bibliotekos filialas. Jos atidaryme dalyvavo bibliotekos skaitytojai, Pociūnėlių bendruomenės nariai, kaimyninių seniūnijų bibliotekininkės, koncertą susirikusiems dovanojo dainų autorė bei atlikėja Elena Freder ir Pociūnėlių kultūros namų moterų ansamblis „Smetoniškos panelės“. Šventėje dalyvavęs Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys pasidžiaugė atnaujinta Pociūnėlių biblioteka. „Tikiuosi, kad jauki, šilta biblioteka pritrauks daugiau naujų skaitytojų, ypač mažųjų Pociūnėlių gyventojų“, – kalbėjo meras.

Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė sakė, kad bibliotekos filialą Pociūnėliuose padėjo suremontuoti Skėmių seniūnija, Pociūnėlių bendruomenė, viešoji biblioteka. Pakeisti langai, į biblioteką iš lauko galima patekti naujais, patogiais laiptais, viduje – nauji baldai, lentynos knygoms, grindys, lubos, apšvietimas. Atnaujinta biblioteka – tikras džiaugsmas visam kaimui.

Šventėje dalyvavę svečiai bibliotekai dovanojo knygų, žaidimų ir žaislų.

Pirmoji biblioteka Pociūnėliuose atidaryta apie 1930 metus. Karo metais ji buvo uždaryta. 1945-aisiais vėl pradėjo veikti, jos knygos tilpo vienoje lentynoje. Laikui bėgant, biblioteka kėlėsi iš vienos vietos į kitą, buvo ir klebonijoje, kolūkio laikais – mūriniame pastate, tačiau vieną dieną kilo gaisras, kurio metu nemažai knygų buvo sulieta, dalis sudegė, aprūko. Apie 1995 metus biblioteka perkelta į erdvesnes buvusio darželio patalpas, kuriose yra iki šiol.

TYRULIAI. Miestelio biblioteka sukvietė savo skaitytojus į 60 metų šventę. Iškilmingame renginyje prisiminta bibliotekos istorija, čia dirbusios bibliotekininkės. Į renginį atvyko būrys Tyrulių bendruomenės narių, Radviliškio viešosios bibliotekos atstovų, kaimyninių kaimų gyventojų. Visi susidomėję apžiūrinėjo fotografijas parodoje „Sustabdytos akimirkos iš Tyrulių bibliotekos gyvenimo...“ Aktyviausiems Tyrulių bibliotekos skaitytojams, pagalbininkams ir rėmėjams įteikti Viešosios bibliotekos ir Tyrulių filialo Padėkos raštai, atminimo dovanėlės, šventės dalyvius linksmino Tyrulių ir Polekėlės meno kolektyvai.

Tyrulių biblioteka veikia patalpose, į kurias persikraustė 2004 metais. 2005-aisiais jai suteiktas „Novatorės“ vardas, atidaryta žaisloteka, kuri 2013 metais sulaukė daug žaislų iš organizacijos „Vi Kan Hjelpe“. 2007 metais bibliotekoje pradėta diegti Lietuvos integrali bibliotekų sistema – visas spaudinių fondas iš naujo kataloguotas. Tai labai palengvino skaitytojų aptarnavimą, spaudiniai išduodami kompiuterizuotai, galima užsisakyti knygas bet kurioje Lietuvos bibliotekoje ir sutartu laiku jas iš ten pasiimti. 2008 metais Tyrulių bibliotekoje atidarytas Viešosios interneto prieigos taškas. Jo dėka visi gyventojai gali nemokamai naudotis interneto paslaugomis. Vyresnio amžiaus žmonės aktyviai dalyvavo „Bibliotekos pažangos“ organizuotuose kompiuterinio raštingumo kursuose. Bibliotekoje vyksta nemažai įvairių renginių, parodų.

Savo veikla ši biblioteka formuoja naujoviškos bibliotekos įvaizdį, skleidžia informaciją apie šios įstaigos veiklą bei paslaugas, sudaro sąlygas gyventojų savišvietai, ugdo bei tobulina gyventojų informacinį raštingumą, rengia ir įgyvendina programas, skirtas skaitymui skatinti, dalyvauja įvairiuose projektuose, akcijose.

Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija