2014 m. kovo 14 d.    
Nr. 11
(2082)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Molėtų dekanate

Vasario 16-osios įprasminimas – Garbės piliečio vardo suteikimas

Molėtų rajono savivaldybės
Garbės pilietis Molėtų dekanas
mons. Kęstutis Kazlauskas

MOLĖTAI. „Šiandien ypatinga diena mūsų valstybės istorijoje. Minime kiekvienam Lietuvos piliečiui brangią datą, vieną pamatinių mūsų tautos švenčių – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną“ – tokiais žodžiais Molėtų rajono meras Stasys Žvinys pradėjo Vasario 16-ajai skirtą renginį Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Po to molėtiškiams išreiškė pagarbą Seimo nariai Petras Čimbaras ir Valentinas Stundys, kuris Nepriklausomybės aktą įvardijo viso labo tik kaip žodį, kurį žmonės pavertė kūnu, ir pasveikino su gražiausia nuostabiausia mūsų Valstybės pradžios diena.

Šventę tęsė pagarbos duoklė Molėtų parapijos klebonui, dekanui, monsinjorui Kęstučiui Kazlauskui, kuriam šiemet suteiktas Molėtų rajono savivaldybės Garbės piliečio vardas už aktyvų ir svarų indėlį kuriant Molėtų rajono gyventojų kultūrinę, socialinę bei dvasinę gerovę, už bažnytinio paveldo saugojimą ir puoselėjimą, už aktyvų Molėtų savivaldybės garsinimą savo darbais ir veikla visuomeninėje srityje.

2011 m. spalio 26 d. popiežius Benediktas XVI K. Kazlauskui suteikė monsinjoro titulą. Mons. K. Kazlauskas Molėtų parapijos klebonu ir Molėtų dekanato dekanu dirba nuo 2002 m. birželio 15 d. Po trejų metų tapo ir Bijutiškio, po septynerių – dar ir Stirnių parapijos administratoriumi. Nuo 2013 metų birželio – ir Videniškių parapijos klebonas.

Šis nepaprastai darbštus ir pareigingas žmogus geba visose veiklos srityse ieškoti bendrų sąlyčio taškų, padedančių darniai dirbti visų rajono gyventojų labui. Apie jo nuopelnus liudija nuveikti darbai ir pasiekti laimėjimai. Monsinjoras visomis išgalėmis stengiasi išsaugoti ir puoselėti bažnytinį paveldą. Daug kapitalinių darbų atlikta Molėtų bažnyčioje: pastatyti vargonai, atnaujintas altorius, pakeistos grindys, įrengtas šildymas, perdažytas bažnyčios vidus, iš pagrindų pasikeitė ir visa šių ir kitų maldos namų aplinka. Dekanas – Molėtų krašto patriotas, aktyviai dalyvaujantis rajono bendruomenės gyvenime. Jam kuruojant įdomiai veikia katalikiškasis jaunimas, sėkmingai veikia Molėtų „Caritas“, Šeimos centras, organizacija „Vilties tiltas“. Klebonas asmeniškai remia ir aktyviai bendradarbiauja su Policijos komisariatu, Ugniagesių gelbėtojų tarnyba, Molėtų ligonine, Žmonių su negalia sąjunga, Aklųjų ir silpnaregių draugija, mokyklomis, seniūnijomis ir jų bendruomenėmis. Jis – daugelio kultūros renginių iniciatorius bei rėmėjas. Parapijiečiai kunigą pažįsta kaip nuoširdų, jautrų, mylintį žmones.

2006 metais respublikiniame konkurse „Kaimo spindulys“ jis tapo nominacijos „Kaimo dvasininkas“ nugalėtoju, yra apdovanotas Vidaus reikalų ministerijos 1-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelas sargas“.

Mons. K. Kazlauskas prisideda prie rajono gyventojų kultūrinės, socialinės, dvasinės gerovės kūrimo, pasižymi tauriomis žmogiškomis savybėmis.

Ta proga rajono meras S. Žvinys susirinkusiems perskaitė Molėtų rajono savivaldybės tarybos sprendimą Dėl Molėtų rajono savivaldybės Garbės piliečio vardo suteikimo bei pasveikino monsinjorą iškilmingai įteikdamas Molėtų rajono savivaldybės Garbės piliečio regalijas.

Mons. K. Kazlauskas, išklausęs jam skirtų sveikinimų, pasidžiaugė tuo, kad jis yra priimamas ir pakenčiamas toks, koks yra, tarė labai nuoširdžius padėkos žodžius visiems Molėtų krašto žmonėms ir pasirašė Garbės piliečių knygoje.

Vasario 16-osios iškilmes Molėtuose baigė Lietuvos mokslų akademijos choras. Jis dovanojo molėtiškiams savo nuostabiausias dainas.

Molėtų rajono savivaldybės  informacija
Jurgio ŠEDUIKIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija