2014 m. balandžio 4 d.    
Nr. 14
(2085)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Grafikos ir fotografijos sąsajos

Koncertas parodos atidarymo
proga. Dešinėje – parodos autorė
Irutė Jaruševičiūtė ir klinikos
vadovė prof. Rūta Nadišauskienė

Irutę Jaruševičiūtę su parodos
atidarymu sveikina viena
iš jos nuotraukų herojų

Kaunas. Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Akušerijos ir ginekologijos klinikoje veikė jau 27-oji paroda „Regima meilė“. Šios klinikos vadovė prof. Rūta Nadišauskienė pasidžiaugė kaskart vis gausiau susirenkančiais žmonėmis į parodos, jau tampančios savita galerija, atidarymą klinikos erdvėje ir perdavė žodį parodos autorei bei jos personažams.

Parodos autorė Irutė Jaruševičiūtė – profesionali grafikė, bet pastaruoju metu šį meną jos kūryboje užgožė meilė fotografijai. I. Jaruševičiūtės darbuose nesunku įžvelgti šių dviejų meno sričių sąsajas. Jos fotografijos – tapybiškos, tarsi užlietos švelnių teptuko potėpių, kompozicija, siužetas žaismingai pakylėti nuo reportažinės kasdienybės ir persunkti meile visai kūrinijai – vaikui, mamai, jų aplinkai, spalvoms... „Su vaiku reikia bendrauti, draugauti, kad galėtum nufotografuoti atsipalaidavusį, neišsigandusį“, – sakė autorė.

I. Jaruševičiūtė fotografuoja ne tik vaikus, nors tvirtina, kad pats žavingiausias amžius yra ikimokyklinis. Jai įdomi religinė, piligriminių ir kitų kelionių, motinystės ir socialinės fotografijos temos. I. Jaruševičiūtės nuolatinė paroda su neišnešiotų naujagimių nuotraukomis veikė LSMU Neonatologijos klinikoje. Menininkei nėra neįdomių temų, todėl ji fotografuoja daug, pastaruoju metu tai – jau ne tik hobis, bet ir darbas. „Kai pastebiu besilaukiančią būsimą mamą, visada matau ne tik tą meilę, kurią ji dovanoja savo būsimam kūdikiui, bet ir meilę, kuria ji pati yra apgaubta“, – sakė parodos autorė. Tai menininkė ir vadino regima meile ir siūlė ja pasidžiaugti visiems, užsukusiems į LSMU Akušerijos ir ginekologijos kliniką Kaune.

Džiuljeta Kulvietienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija