2014 m. balandžio 25 d.    
Nr. 17
(2088)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Panevėžio vyskupas su Šv. Velykomis pasveikino prekybos centrų darbuotojus

Lina Kiršaitė

Panevėžio vyskupas Lionginas
Virbalas SJ per Šv. Velykas
pasveikino prekybos centrų
darbuotojus

Balandžio 20-ją, Velykų dieną, po Prisikėlimo šv. Mišių, Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ, lydimas generalvikaro kun. Eugenijaus Styros, dviejų seserų kotryniečių ir dviejų pasauliečių, lankėsi „Rimi“, „Iki“ ir „Maxima“ prekybos centruose Panevėžyje bei sveikino Šv. Velykų proga jų darbuotojus, kuriems tenka dirbti netgi per didžiąsias šventes. Per pusantros valandos ganytojas asmeniškai pabendravo su keliomis dešimtimis žmonių.

Dvasininkas ėjo prie kiekvieno pastebėto darbuotojo: kasininkių, dirbančiųjų už prekystalių, vežančiųjų ir dėliojančiųjų prekes prekybos salėse, valytojų, įvairių kioskų, vaistinių ir apsaugos darbuotojų, spaudė jiems rankas, dovanojo Gailestingojo Jėzaus paveikslėlius su malda, primenančius apie prasidedančią Gailestingumo savaitę, seselės kvietė pasivaišinti saldainiais.

Priimti iš vyskupo sveikinimų kai kur susiburdavo ir po keletą prekybos salės darbuotojų, kai kur – netgi administracija. Parduotuvėse buvo pilna žmonių, didesnėse triūsė virš 20, o gal ir daugiau darbuotojų, nes kai kurie, gal turėdami daug darbo sandėlyje, o gal ir dėl kitų priežasčių, nepasirodė.

Ganytojas dirbantiems žmonėms sakė: „Labai gaila, kad negalite švęsti kartu su savo šeima... Visiems reikia švenčių, ne tiktai pirkėjams, bet ir pardavėjams, juk šios šventės galėtų būti nedarbo diena... Jūs negalėjote ateiti į bažnyčią, tad atėjome pas Jus, norime nors šiek tiek praskaidrinti šią dieną.“

Žmonių veidai nušvisdavo šypsenomis, viena sveikinama darbuotoja pakomentavo: „To dar niekada nebuvo! Labai gera tradicija. Praskaidrinote nuotaiką“. Pasiteiravus, ar juos reikėtų užjausti, kad tenka per šventes dirbti, o gal žmonės džiaugiasi, kad šiandien daugiau uždirba, buvo atsakyta: „Galite užjausti... Ne savo noru šiandien dirbame.“ Kai kurie sakėsi dirbantys nuo pat ryto iki pusės devynių vakaro, taigi Velykų su šeima švęsti nebebus kada. Kiti dėkojo: „Ačiū, kad nepamiršote mūsų“ ir: „Norėtųsi, kad galėtume švęsti nors vieną dieną“.

Keletas atėjusių apsipirkti panevėžiečių, atpažinę vyskupą, taip pat norėjo iš jo rankų gauti paveikslėlį. Ganytojas nepraleido progos jų paklausti, ar būtinai reikia per didžiąsias šventes eiti apsipirkti – juk galima tai padaryti penktadienį ar šeštadienį – ir padovanojo po paveikslėlį paragindamas per kitas Velykas ir Kalėdas prekybos centruose nesilankyti.

Kviečiame visus parodyti solidarumą su prekybos centrų darbuotojais ir nusipirkti visko, ko reikia darbo dienomis ar šeštadieniais, o sekmadieniais ir ypač per didžiąsias šventes parduotuvėse nesilankyti. Juk jei tomis dienomis nepirksime, nebus reikalo jose ir dirbti. Taip sudarysime sąlygas, kad šventės pasiektų visus žmones.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija