2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

„Metų gausi šeima“ – Stonkai iš Palangos

Daiva Červokienė

Apdovanojama „Metų gausi
šeima“ – Daiva ir Audrius Stonkai
iš Palangos, turintys keturis vaikus

Gegužę Vilniuje apdovanota „Metų gausi šeima“. Ja tapo Daiva ir Audrius Stonkai iš Palangos, pedagogai, turintys keturis vaikus, kurių jauniausiam treji, o vyriausiajai – 24 metai. Mama Daiva – Palangos senosios gimnazijos dailės mokytoja, „Šilko“ klubo įkūrėja, tėtis Audrius – tos pačios gimnazijos istorijos mokytojas. Šeima kartu ne tik namuose, bet ir darbe, be to, kartu žaidžia tenisą. Draugiškos ir kūrybingos šeimos sūnūs turi didelių pasiekimų sporte, vyriausioji dukra Viktorija – ekonomistė. Įdomu tai, kad Stonkų šeima gyvena be interneto, o tėtis yra kilęs iš gausios – penkių vaikų – šeimos, kurioje yra vyriausias sūnus. Paklausta, ar pati norėtų turėti gausią šeimą, vyriausioji šios šeimos atžala Viktorija Stonkutė sakė, kad kitokios ir neįsivaizduoja.


Istorinis pašto kelias: 800 kilometrų karietomis

Pašto karieta važiuoja per Karmėlavą

Šiais laikais laiškus siunčiame elektroniniu paštu – pakanka paspausti vieną mygtuką ir žinutė tą pačią akimirką gali nukeliauti net ir už tūkstančių kilometrų. Tačiau juk taip buvo ne visada. Ilgus šimtmečius žmonės rašė popierinius laiškus ir laukė ištisas savaites ar net mėnesius, kol atkeliaus žinutė. Ką turėjo patirti paštininkai ir laiškanešiai, kuriems buvo pavesta pristatyti siuntinius? Atsakymo į šį klausimą nutarė paieškoti – keliauninkų entuziastų grupė.


Savaitgalis Kaune paliko neišdildomus įspūdžius

Riteriai prie Kauno pilies

Praėjusį savaitgalį Kaunas minėjo 606-ąjį gimtadienį. Jis tapo išskirtine švente, nes alsavo viduramžių dvasia. Tris dienas trukusioje miesto gimtadienio šventėje atgijo riteriai, Hanza sąjungos pirkliai, viduramžių žonglieriai ir juokdariai.

Penktadienį šventę atidarė pasaulinio garso saksafonininkas Federico Mondelci drauge su Kauno simfoniniu orkestru. Susirinkusiems miestiečiams gerą nuotaiką dovanojo atlikėja Monika Linkytė bei Donatas Montvydas.


Profsąjungos dėmesys jaunimui

Benjaminas ŽULYS

Grupė akcijos dalyvių
su baltomis mimų kaukėmis.
Antras iš dešinės – Kęstutis Juknis
Ievos Žekevičiūtės nuotrauka

Gegužės 1 dieną neįprasta eisena nusitęsė nuo Kauno Laisvės alėjos vidurio (čia įsikūrusi Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“) iki Vytauto Didžiojo paminklo šalia miesto Savivaldybės. Tos eisenos dalyviai buvo ant veidų užsidėję baltas mimų kaukes. Įspūdingas renginys buvo pavadintas „Išgirskime jaunimą – jis nori dirbti Lietuvoje“. Renginio organizatorius – Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“, jos pirmininkas Kęstutis Juknis, jaunimo savanoriai.


Šeimų šventė 3D: dovana, dėkingumas ir džiaugsmas

Gegužės 15-ąją, minint jau 20-ąją Tarptautinę šeimos dieną, Kaune, pilnoje „Žalgirio“ arenoje, Bažnyčių vadovų, LR Prezidentės, Premjero, miesto mero sveikinimais šeimoms, pačių šeimų liudijimais, nuotaikinga koncertine programa, bendra vakaro malda ir ganytojiškuoju palaiminimu švęsta ekumeniška Šeimų šventė 3D – didžiausias nacionalinis Šeimos metų renginys. Šventėje dalyvavo neseniai Lietuvoje Šventojo Sosto pasiuntinybę pradėjęs apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Pedro Lopez Kvintana (Pedro López Quintana), Lietuvos krikščioniškų bažnyčių ir bendruomenių ganytojai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija