2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Apdovanoti geriausi Klaipėdos krašto bibliotekininkai ir bibliotekos

Iš kairės: vyr. bibliotekininkė
Izita Čepulienė, Klaipėdos
apskrities I. Simonaitytės
viešosios bibliotekos direktorius
Juozas Šikšnelis, Lietuvos
bibliotekininkų Tauragės skyriaus
pirmininkė Birutė Lukoševičienė
ir Tauragės B. Baltrušaitytės
viešosios bibliotekos direktorius
Sigitas Kancevyčius
Tauragės B. Baltrušaitytės
bibliotekos nuotrauka

Balandžio 29 dieną, baigiantis kasmetinei nacionalinei bibliotekų savaitei, Seime buvo pasveikinti geriausi 2013 metų bibliotekininkai. Trečią kartą Klaipėdos krašto bibliotekininkams ir bibliotekoms buvo įteikti ir Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio įsteigti apdovanojimai „Išminties marės“ ir „Jonvabalis“.

Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos teritorijai priklauso dviejų apskričių – Klaipėdos bei Tauragės – vienuolika savivaldybių viešųjų bibliotekų.

Šiemet „Jonvabalio“ apdovanojimą pelnė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pajūrio filialo bibliotekininkė Rasa Griškienė už aktyvią veiklą ugdant meilę knygai ir buriant bendruomenę. Ji buvo apdovanota diplomu ir išmaniuoju telefonu.

Apdovanojimą „Išminties marės“ pelnė Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka už sėkmingą tradicinių ir inovatyvių veiklų derinimą puoselėjant ir skleidžiant kultūrą rajone. Šio apdovanojimo mecenatas UAB „Baltic Printing House“ apdovanotai bibliotekai suteiks spausdinimo paslaugų už 2000 Lt.

Kornelija Jankauskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija