2014 m. birželio 20 d.    
Nr. 25
(2096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Kompaktinė vokalinių ansamblių plokštelė

MIEŽIŠKIAI. Kultūros centre surengta nekasdienė šventė, skirta paminėti ypatingam įvykiui – gražiu koncertu pristatyta vokalinių ansamblių „Raskila“ ir „Alkupis“ įrašyta kompaktinė plokštelė.

Koncerte ansamblių dainininkai, vadovaujami Linos Kairytės, atliko gražiausius, įdomiausius, daugiausiai laurų įvairiuose konkursuose pelniusius savo repertuaro kūrinius. Daugelis jų įrašyti naujojoje kompaktinėje plokštelėje, o kai kurie – visai nauji, ką tik išmokti, dar niekur neskambėję. Dainininkai juokavo, kad pastarieji bus įrašyti būsimose plokštelėse. Kad įrašas nebūtų paskutinis, linkėjo ir gausiai susirinkę žiūrovai. Sveikintojai koncerte „Raskilos“ ir „Alkupio“ nariams ir jų vadovei išsakė ne tik prasmingų linkėjimų, bet ir padėkų už patiriamus gražius jausmus. Rajono valdžios atstovai, dainininkų kolegos, artimieji, bičiuliai negailėjo gražių žodžių, aplodismentų, gėlių, originalių dovanų.

Miežiškiečių išleista plokštelė yra ypatinga, nes galimybę ją įrašyti dainininkai gavo kaip dovaną už pasiekimus. Prieš porą metų pripažinta geriausiu šalies vokaliniu ansambliu ir apdovanota „Aukso paukštės“ apdovanojimu „Raskila“ kartu gavo ir galimybę įrašyti savo atliekamas dainas Lietuvos liaudies kultūros centro garso įrašų studijoje. Kartu su „Raskila“ įrašuose dalyvavo ir „Alkupio“ ansamblis – abu kolektyvai labai susiję, jiems vadovauja ta pati vadovė, dalis miežiškiečių dainininkių dainuoja abiejuose ansambliuose.

Dainininkai įrašė šešiolika kompozicijų – išplėtotų lietuvių liaudies dainų, lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinių. Plokštelėje skamba dainos, atliekamos aukštaičių tarme, lietuvių, rusų, anglų, ispanų kalbomis. Tarp įrašytųjų – ir dvi kolektyvų vadovės Linos Kairytės sukurtos dainos. Už vieną jų – išplėtotą lietuvių liaudies sutartinę „Turėja liepa“ – miežiškietė yra laimėjusi pirmąją vietą naujų kūrinių chorams ir vokaliniams ansambliams konkurse. Kaip teigia L. Kairytė, į plokštelę pateko kūriniai, kurie geriausiai atspindi ansamblių kūrybos esmę.

Plokštelės leidybą parėmė Lietuvos liaudies kultūros centras ir Miežiškių kultūros centras. Kad įrašai pasiektų klausytojus, rūpinosi garso režisierius Rimantas Motiejūnas, fotografai Jonas Linda ir R. Motiejūnas, spaudos specialistas Justas Petrulaitis, leidybos įmonė „Viskas reklamai“.

Kompaktinės plokštelės pristatymo koncertas dainininkams ir jų vadovei tapo gera proga įsitikinti savojo darbo reikalingumu, galimybe pajusti klausytojų susidomėjimą, palaikymą, patirti gerų emocijų, smagiai pasilinksminti, atsikvėpti nuo darbų. Pastarojo meto ansamblių veikla yra labai intensyvi: rengiamasi dalyvauti Lietuvos dainų šventėje, ne viename konkurse, turima nemažai kvietimų koncertuoti.

Jurga Švagždienė

Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija