2014 m. birželio 20 d.    
Nr. 25
(2096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Šilutės dekanate

Klebono kunigystės 25-metis

Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčioje
susirinkę dvasininkai po šv. Mišių.
Pirmoje eilėje ketvirtas iš kairės –
klebonas kun. Vytautas Gedvainis,
penktas – Telšių vyskupas
Jonas Boruta SJ

PAGĖGIAI. Šv. Kryžiaus bažnyčioje vyko neeilinės iškilmės – savo kunigystės 25-ąjį jubiliejų minėjo parapijos klebonas kun. Vytautas Gedvainis. Iškilmėse dalyvavęs Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ sveikino susirinkusiuosius, dėkojo klebonui Vytautui už uolią dieviškąją tarnystę, kuomet savo kasdienėje veikloje tenka įveikti daugelį žemiškųjų kliūčių bei problemų ir vis tiek išlikti dvasiškuoju žmogaus vedliu Dievo link. Be vyskupo, šventės džiaugsmu su visais dalijosi gerbiamo klebono kurso draugai, Telšių seminarijos vadovybė, dvasininkai iš visos Vakarų Lietuvos. Sveikinimo žodžius tarė Seimo pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios kun. Remigijus Šemeklis, Stoniškių, Šilgalių, Pagėgių parapijų tikinčiųjų bendruomenių atstovai ir daugelis kitų mylinčių ir gerbiančių Pagėgių krašto dvasiškąjį ganytoją.

Seimo narys K. Komskis savo sveikinime dėkojo klebonui kun. V. Gedvainiui už nuoseklų dvasinį darbą skiepijant žmogui krikščioniškąsias vertybes, aštriai pasisakė apie tiek valstybę, tiek Bažnyčią užgulusius sveikos visuomenės kūrimo bei požiūrio į šiandienos šeimą klausimus.

Savivaldybės meras V. Komskis įteikė klebonui garbingą apdovanojimą – medalį „Už nuopelnus Pagėgių kraštui“ ir dėkojo už bendruomenės telkimą bei tvirtą asmeninį pavyzdį skiepijant žmogui krikščioniškąsias vertybes. Vardinius rašiklius iš mero rankų gavo ne tik jubiliatas, bet ir svečiai, tądien minėję savo kunigystės 25-ąsias metines.

Po iškilmingų sveikinimų svečiai sustojo nusifotografuoti.

Ingrida JOKŠIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija