2014 m. birželio 27 d.    
Nr. 26
(2097)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Po Gegužinių – Birželinės

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Prie Vytogaloje esančios koplyčios
gegužę drauge su garbaus amžiaus
moterimis meldėsi ir jaunimas

Visą gegužę Šilalės dekanato parapijų bažnyčiose ir prie Dievo Motinai skirtų koplyčių, koplytstulpių vyko Gegužinės pamaldos. Jų metu buvo giedama Švč. Mergelės Marijos litanija, kalbamos maldos, giedama viena iš gražiausių giesmių „Sveika, Marija, Motina Dievo“.

Bene aktyviausiai į Dievo Motinos garbinimą buvo įsijungę Upynos, Girdiškės ir Varsėdžių parapijų tikintieji. Tam juos paskatino Upynos parapijos klebonas kun. Eduardas Steponavičius. Jis džiaugėsi, kad kasmet vis daugiau ir daugiau giedotojų susirenka į Gegužines pamaldas. Pagyvenusių moterų, močiučių būrius papildė vaikučiai, jaunimas, kurių skambūs balseliai darniai ir gražiai įsiliejo į bendrą giesmių skambesį. Šiemet Gegužinės maldos buvo skirtos melstis už šeimas, jose augančius vaikus, kad Dievo Motina Marija juos visus globotų. Kadangi visose paminėtose vietose buvo meldžiamasi skirtingomis valandomis, tai ir klebonui kun. E. Steponavičiui buvo puiki galimybė pabuvoti pas visus giedotojus, drauge pasimelsti. Užbaigus Gegužines pamaldas Varsėdžiuose, Vytogaloje ir Bijotuose, vyko agapės. Jose buvo nuoširdžiai pabendrauta, pasišnekučiuota prie šeimininkių paruoštų kaimiškų vaišių.

Dabar, visą birželį, bažnyčiose meldžiamasi į Švč. Jėzaus Širdį, sukalbant tam skirtą litaniją, maldas, giedant giesmę „Iš šios žemelės ašarų klonio“. Popiežius Pranciškus kviečia visą birželį melstis šiomis intencijomis: kad bedarbiai gautų paramą ir rastų darbą, reikalingą jiems oriai gyventi, kad Europa atrastų savo krikščioniškas šaknis per tikinčiųjų liudijimus.

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija