2014 m. birželio 27 d.    
Nr. 26
(2097)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Šeštinės prie Šalpės

Birželio 1 dienos pavakarę tikintieji rinkosi į Veiviržėnų parapijoje esantį Šalpės kalnelį. Čia tradiciškai buvo švenčiami Šeštinių – Kristaus Dangun Žengimo – atlaidai. 16 val. čia buvo aukojamos Šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, koncelebravo Gargždų dekanas kan. Jonas Paulauskas, Priekulės parapijos klebonas kun. Česlovas Degutis, Telšių kunigų seminarijos prefektas kan. Andriejus Sabaliauskas. Pamoksle vysk. L. Vodopjanovas OFM priminė Šeštinių prasmę, išryškino Tėvo dienos šventimo svarbą ir drąsino visus ilgėtis dangaus ir pasitikėti Dievu, kuris nurodo tikrąjį kelią į Dangaus karalystę.

Šalpės kalnelis yra maldų ir apžadų vieta. Nuo senų laikų čia žmonės renkasi, meldžiasi, prašydami įvairių stebuklų ir Dievo malonės, sau, savo artimiesiems, savo šeimoms. Per kiekvienas Šeštines čia renkasi tikintieji ir švenčia atlaidus. Apžadų kalnelis yra tikėjimo stiprinimo vieta ir padeda geriau atpažinti pašaukimą Dangui, gyvenimui su Viešpačiu laimingoje amžinybėje.

Seminaristai išėjo atostogų

Birželio 2 dieną Žemaičių Kalvarijos šventovėje vyko kasmėnesiniai atlaidai, kuriuose tą dieną meldėsi Gargždų dekanato tikintieji. Tradiciškai mokslo metus užbaigė Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija. 12 val. pagrindinėms šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, koncelebravo augziliaras vyskupas L. Vodopjanovas OFM, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos vadovai, Gargždų dekanato kunigai, liturgijoje patarnavo Telšių kunigų seminarijos klierikai, giedojo Gargždų parapijos Sumos choras. Pamoksle Telšių vyskupas J. Boruta SJ išryškino keletą svarbių dalykų: ištikimybę pašaukimui, kovą su pagundomis, pasitikėjimą Dievu ypač atostogų metu. Dievo malonė yra labai reikalinga augant savo tikėjime, pašaukime ir atliekant praktiką. Po šv. Mišių buvo melstasi giedant Žemaičių Kalvarijos Kalnų giesmes ir einant Kryžiaus kelią, o po visų pamaldų Telšių vyskupas J. Boruta SJ trims Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos absolventams – kun. Andriui Baksčiui, diak. Audriui Undraičiui ir klier. Evaldui Balbuckiui – įteikė religijos mokslų magistro diplomus.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija