2014 m. liepos 4 d.    
Nr. 27
(2098)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Švenčionių dekanate

Parapijos ir miesto šventė

Švenčionių klebonas kun. Vidas
Smagurauskas pasitinka arkivyskupą
Gintarą Grušą (kairėje)

ŠVENČIONYS. Važiuodami nuo Švenčionių link Ignalinos, ties Kurpių kaimeliu, matydavo seną, jau griūti pradėjusį kryžių, kuris, pasak liudininkų, išstovėjo čia daugiau nei 80 metų. Laiko ir gamtos išbandymų net ąžuolinis kryžius neatlaiko, tad jo vietoje Švenčionių parapijos klebonas kun. Vidas Smagurauskas sumanė pastatyti naują, Švenčionių Visų Šventųjų parapijos 600 metų sukakčiai skirtą, kryžių, kuris palydės išvykstančius iš Švenčionių ir pasitiks atvykstančius. O kryžių padaryti patikėjo parapijiečiui Jonui Diskai iš Mėžionių kaimo. Prieš pat jubiliejui skirtą šventę kryžius buvo baigtas ir pastatytas senojo vietoje. Kaip sakė kryždirbys Jonas Diska, turėtų stovėti ilgai, nes vietos, kur gali kauptis drėgmė, apsaugotos stogeliais.

Kurpių kaime prie naujojo kryžiaus, skirto parapijos 600 metų jubiliejui, birželio 15-ąją Švenčionių klebonas kun. V. Smagurauskas, rajono meras Vytautas Vigelis, kultūros ministras Šarūnas Birutis, administracijos direktorė Vida Rastenienė, rajono tarybos nariai ir gausus tikinčiųjų būrys pasitiko atvykusį Vilniaus arkivyskupą Gintarą Grušą, kuris pašventino kryžių. Paskui visi skubėjo į Švenčionių bažnyčią. Prie bažnyčios vartų arkivyskupą G. Grušą pasitiko ne tik visi Švenčionių bažnyčioje tarnaujantys kunigai: klebonas Vidas Smagurauskas, vikaras Jonas Naujokaitis, Steponas Tunaitis ir Henrikas Blaževičius, bet ir kiti į šventę atvykę kunigai, valdžios atstovai bei gausus tikinčiųjų būrys, kurie vos sutilpo į didžiulę Švenčionių bažnyčią, kurioje arkivyskupas aukojo Visų Šventųjų parapijos 600 metų jubiliejaus šv. Mišias, suteikė Sutvirtinimo sakramentą 94 tikintiesiems. Pamoksle arkivyskupas G. Grušas kalbėjo apie sakramentus, apie meilę Dievui ir žmogui.

Paskui padėkos žodžius arkivyskupui už atvykimą išsakė parapijos bendruomenės atstovai. Švenčionių parapiją ir arkivyskupą G. Grušą sveikino ir Švenčionių rajono vadovai: meras Vytautas Vigelis, administracijos direktorė Vida Rastenienė bei Švenčionių seniūnė Ina Sinienė.

Švenčionių klebonas kun. V. Smagurauskas taip pat įteikė nemažai padėkų žmonėms, prisidėjusiems rengiant jubiliejinius renginius ir visą laiką padedantiems žmonėms.

Vėliau šventė persikėlė į Švenčionių miesto parką.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija