2014 m. liepos 11 d.    
Nr. 28
(2099)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Šeimos metai parapijoje

Švenčiant Valentino dieną kitaip

Šeimos metų ikonos perdavimas

ALFA kurso pabaigos puotoje

Šeimų talentų vakare

Švenčia Valentino dieną kitaip

Klaipėda. Marijos, Taikos Karalienės, parapijos tikintieji, vadovaujami bažnyčios klebono kan. Viliaus Viktoravičiaus, įdomiai ir dvasingai švenčia 2014 metus, Vyskupų Konferencijos paskelbtus šeimos metais: „Šeima yra tikėjimo vartai – natūrali, bet ypatinga aplinka, kurioje viskuo dalijamasi“. Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios parapijiečiai ir kunigai nutarė Šeimos metus paminėti įsimintiniau, o kai kuriuos renginius pasiūlyti ir platesnei miesto bendruomenei. Jau antrą kartą organizuojami sutuoktinių kursai, kuriuose gilintasi į vyro ir moters skirtingumus, sutuoktiniai mokėsi būti išmintingesni, supratingesni ir atidesni vienas kitam ir vaikams. Šią vasarą vyks šeimų stovykla, šeimos vyko ir į didžiuosius Žemaičių Kalvarijos atlaidus... Kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį per 10 val. ir 12 val. šv. Mišias klebonas kun. Vilius Viktoravičius ir vikaras kun. Algirdas Lukšas suteikia palaiminimą ir pašventina visas šeimas, esančias bažnyčioje. Kovo 2 dieną iškilmingai pašventinta Šv. Šeimos ikona. Jos autoriai – Nastia Šopagienė ir brolis Carlo Bertagnin OFM. Ikoną pašventino parapijos klebonas kan. Vilius Viktoravičius. Šv. Šeimos ikona visus metus keliaus per klaipėdiečių šeimas. Šeimos per 10 val. šv. Mišias priėmusios ikoną, sveikinamos, šventinamos ir fotografuojamos, o kitą sekmadienį 10 val. per šv. Mišias ikoną perima kita šeima.

Šeimos metams Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčioje yra paruoštas didelis, įdomus trijų dalių stendas, atspindintis šeimų veiklą. Fotografijos didelės, gražios ir įdomios. Šventovėje veikia įvairios grupelės. Tylios tekstilės tarnystėlių (TTT) grupelė Šeimos metams kuria Šeimos staltiesę...

Parapijos klebonas kan. V. Viktoravičius gražiai bendradarbiauja ir su Klaipėdos miesto savivaldybe, kai kuriuos renginius, skirtus Šeimos metams, veda drauge su miesto bendruomene. Paskutinis gegužės sekmadienis skirtas šeimoms. Gegužės 24 dieną 15 porų bažnyčioje atnaujino Santuokos sakramento įžadus, o besiruošiančioms tuoktis poroms buvo gražus renginys Danės skvere „Tik ateik į pasimatymą...“ Ta proga buvo straipsnis „Klaipėdos“ dienraštyje „Šeimų dieną – į pasimatymą“. Ten klebonas kan. V. Viktoravičius rašė apie Santuokos sakramento atnaujinimą: „Kiek kartų priminsi, tuo labiau prisiminsi ir ką įsipareigojęs, ir kam įsipareigojęs. Tas priminimas pirmiausia skirtas sau pačiam ir yra labai svarbus“ (Klaipėda, 2014 m. gegužės 26 d.).

Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, parapijos tikintieji, vadovaujami klebono kan. V. Viktoravičiaus, Šeimos metus paminės išskirtiniau...

Kraupūs dalykai vyksta XXI amžiuje. Fašizmas ir genderizmas (tradicinės šeimos ardymas) nori užkariauti pasaulį. Genderizmas aršiai skverbiasi į tradicines šeimas ir jas ardo. Tai reikia stabdyti, kol ne vėlu, ir visiems kovoti už tradicines šeimas, nes tikra šeima yra Dievo sukurta nuo Adomo ir Ievos laikų. Gražiausias šeimos pavyzdys yra Šventoji Šeima, kuri rodo, kad tikėjimas yra svarbiausia šeimos vertybė.

Marija, Taikos Karaliene, melskis, už mūsų šeimas, kad jų pagrindas būtų tvirtas tikėjimas į Visagalį Viešpatį Dieną!

Elena Birutė GARŠVIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija