2014 m. rugpjūčio 15 d.    
Nr. 30
(2101)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Tautiška giesmė prie koplytstulpio

Rūta Averkienė

Marcinkoniškiai prie koplytstulpio
giedojo „Tautišką giesmę“. Antroje
eilėje trečias iš kairės –
kariška uniforma pasipuošęs
klebonas kun. Pavel Paukšto

MARCINKONYS. Minint Lietuvos valstybės, karaliaus Mindaugo karūnavimo, dieną, daugiau kaip 50 įvairaus amžiaus marcinkoniškių ir svečių, susirinkę prie kaimo centre esančio koplytstulpio, sugiedojo šalies himną, Vinco Kudirkos sukurtą „Tautišką giesmę“. Šioje gražioje akcijoje, kuri sujungė šimtus tūkstančių žmonių Lietuvos miestuose ir miesteliuose bei užsienio lietuvių bendruomenėse, dalyvavo ir Marcinkonių parapijos klebonas kun. Pavel Paukšto. Jis sakė, kad ši graži iniciatyva giedoti tautišką giesmę iš tiesų reiškia daug daugiau. Susibūrę žmonės tarsi įrodo, kokie jie vieningi ir kaip myli Lietuvą bei saugo Lietuvos nepriklausomybę. Klebonas kun. P. Paukšto, kuris yra dirbęs kariuomenės kapelionu, Valstybės dienos proga buvo pasipuošęs kariuomenės uniforma.

Sugiedoję Lietuvos himną, marcinkoniškiai neskubėjo skirstytis. Jie bendravo ir kalbėjo apie tai, jog Lietuvos himno giedojimas – puikus pilietiškumo skatinimas. „Tautišką giesmę“ savo gyvenvietėse giedojo ir kiti rajono žmonės: varėniškiai – prie Savivaldybės pastato, merkiniškiai – prie Merkinės piliakalnio, nedzingiškiai – Nedzingės kaimo aikštėje, perlojiškiai – prie Vytauto paminklo.

Idėja giedoti Lietuvos himną vienu metu visame pasaulyje ir taip suvienyti visus lietuvius kilo prieš ketverius metus „Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojams. Tuomet šią idėją palaikė tūkstančiai lietuvių visame pasaulyje.

Varėnos rajonas
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija