2014 m. rugpjūčio 15 d.    
Nr. 30
(2101)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

R. Karbauskis ir A. Kubilius susitiks teismo posėdžiuose, į kuriuos ekspremjeras privalės atvykti

Liepos 23 dieną, Vilniaus miesto apylinkės teisme vyko antrasis  parengiamasis posėdis civilinėje byloje pagal ieškovų Ramūno Karbauskio ir UAB „Agrokoncernas“ ieškinį atsakovui Andriui Kubiliui dėl asmens garbės ir orumo bei juridinio reputacijos pažeidimo. Civilinę bylą buvusiam Vyriausybės vadovui A. Kubiliui Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis iškėlė po to, kai A. Kubilius viešai paskleidė tikrovės neatitinkančią, užgaulią informaciją, esą R. Karbauskis ir jo verslas atstovauja Rusijos interesams ir atitinkamai veikia prieš Lietuvos Respubliką. Verslininkas, politikas ir kultūros mecenatas R. Karbauskis, be kitų reikalavimų, prašantis teismo iš A. Kubiliaus priteisti 300000 Lt neturtinę žalą, yra nurodęs, jog priteistus pinigus skirtų švietimo, kultūros ir labdaros projektams. Teismo posėdžio metu teismas tenkino ieškovų prašymą pripažinti atsakovo A. Kubiliaus dalyvavimą teismo posėdžiuose būtinu, todėl iki šiol vengęs atvykti į teismo posėdžius, spalio 10 dienos teismo posėdyje, kuriame byla bus nagrinėjama iš esmės, A. Kubilius privalės dalyvauti. Be to, bylą nagrinėjantis teisėjas Gintaras Seikalis informavo, jog teismui buvo pateikta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma. Išreikalauti šią pažymą ieškovų iniciatyva buvo nutarta praėjusiame teismo posėdyje. Anot A. Kubiliaus, būtent iš šios pažymos jis esą sužinojo, kad specialiosios tarnybos yra fiksavusios, jog kai kurie verslininkai mainais į geresnes Rusijos atstovų pasiūlytas verslo sąlygas aktyviai priešindavosi Lietuvos energetiniams projektams. Teisėjas G. Seikalis, susipažinęs su pažymos turiniu, kuris yra įslaptintas, šios dienos posėdžio metu informavo, jog pažymoje nurodyta informacija neturi nieko bendro su nagrinėjama byla.

„Ta pažyma, kuri buvo minėta byloje, tai aš aiškiai sakiau, kad joje ten tikrai nebus manęs, nes ir būti negali. Teisėjas patvirtino, kad pažymoje nėra minima mano pavardė ar mano įmonė. Aš buvau tuo tikras, nes žinau savo gyvenimą, žinau, ką aš darau. Tai dar sykį atspindi elgseną A. Kubiliaus ir jo aplinkos, kurie nesiskaito su žodžiais ir įvardija, kad tai tik nuomonė“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tolesnis bylos nagrinėjimas bus neviešas, kadangi teismas nutarė, jog bylos nagrinėjimo metu gali būti paviešintos tiek UAB „Agrokoncernas“, tiek kitų juridinių asmenų komercinės paslaptys.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija