2014 m. rugsėjo 5 d.    
Nr. 33
(2104)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Mano miestas – Pagėgiai žali

Gerumo ir džiaugsmo akcijos
„Myliu Pandą“ širdelės –
renginio dalyviams

Baltijos kelio 25-mečio paminėjimui
skirtą sveikinimą Lietuvai
ir palinkėjimą ateities kartoms
rašo šventės svečias, Mažosios
Lietuvos kultūros tyrinėtojas,
humanitarinių mokslų daktaras
Vaclovas Bagdonavičius

Mažosios Pandos prisiekia
mylėti Pagėgius ir Tėvynę

Viktorinos „Ar gerai pažįsti
Pagėgių kraštą?“ šurmulyje

Tokiu pavadinimu popietė vaikams, suorganizuota Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos, vyko rugpjūčio 9 dieną Pagėgių miesto parke. Renginys įsiliejo į Pagėgių miesto šventės „Apkabink Pagėgius“ šurmulį, sukviesdamas jaunuosius pagėgiškius ir miesto svečius kartu linksmintis ir parodyti savo meilę Pagėgiams.

Popietėje vaikai žaidė įvairius žaidimus, dalyvavo piešinių konkurse „Pagėgių vaikai – Pagėgiams“, viktorinoje „Ar gerai pažįsti savo kraštą?“ Didžiausio dėmesio sulaukė tarptautinė kampanijos prieš smurtą bei neapykantą akcija „Myliu Pandą“. Tai – džiaugsmo ir gerumo akcija, kuri kviečia švelnumu bei meile sujungti visos Europos vaikus, nešti savo gražius jausmus pasauliui. Panda – nykstanti gyvūnų rūšis, tad jos simbolis ir vardas pasirinktas šio judėjimo simboliu. Mažieji pagėgiškiai šventės metu  kūrė šio mielo gyvūnėlio portretus, paskui pasklido po miesto parką, linkėdami gražios šventės miestelėnams, segė jiems prie krūtinės raudoną širdelę su užrašu „Myliu Pagėgius ir Tave. Panda“. Šventės dalyvius sujaudino toks vaikų dėmesys ir, gavę širdelę, atsakydavo vaikams: „Ir aš myliu Pagėgius ir Tave, myliu ir Pandą“. Visiems buvo smagu – ir suaugusiems, ir vaikams. Viliamės, kad gerumas ir džiaugsmas iš Pagėgių neišnyks. O mažųjų Pandų laukė rimta priesaika, kuria vaikai prisiekė visada (ne tik šventės metu) mylėti, puošti ir saugoti savo gimtuosius Pagėgius ir brangią Lietuvą. Bendra nuotrauka visus suvienijo, o smagi nuotaika pakvietė į kitus žaidimus ir viktorinas.

„Varnų kalbų mokykloje“ visi norintieji galėjo lankstyti varneles ir atspėti, kokios šalies kalba kranksi šis paukštis. Įtempta kova tarp komandų vyko surenkant didžiulę dėlionę „Europa“, įspūdingas žinias vaikai ir miesto svečiai pademonstravo žinių apie Pagėgius viktorinoje.

Renginio pabaigoje suvenyrais ir atminimo dovanomis buvo apdovanoti piešinių konkurso ir viktorinos nugalėtojai, visi mažieji popietės dalyviai iš šventės grįžo su lauktuvėmis, o saldainių lietus „prilijo“ pilnas kišenes gardėsių.

Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos bendruomenė dėkoja Tauragės „Europa Direct“ informacijos centro vadovei Isvaldai Aleknienei už pagalbą ir paramą organizuojant šventinę popietę pagėgiškiams.

Dalė Mačienienė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Astos Andrulienės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija