2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Įvertintos bibliotekos

Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija šiais metais pirmą kartą organizavo konkursą Lietuvos viešųjų bibliotekų ir jų padalinių Metų nominacijoms gauti. Kėdainiuose vyko Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų visuotinis asociacijos narių susirinkimas. Nominacija „Lietuviškiausia biblioteka 2013“ įteikta Prienų Justino Marcinkevičiaus viešajai bibliotekai. Ji skirta už įdomias iniciatyvas skaitymo skatinimo srityje ir gimtosios kalbos bei literatūros puoselėjimo tradicijas.

Jau daugelį metų ypač artimas ir nuoširdus ryšys biblioteką sieja su kraštiečiais rašytojais ir literatūros mokslininkais. Čia vyksta netradicinės pamokos, organizuojami konkursai ir literatūrinės kelionės rašytojų gyvenimo bei kūrybos keliais. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka yra vienintelė šalies biblioteka, kasmet leidžianti mokinių kūrybos knygas. Šie ir kiti nuveikti darbai ir padėjo bibliotekos kolektyvui pelnyti šį prasmingą apdovanojimą.

Šia gražia proga bibliotekos darbuotojus pasveikino ir Savivaldybės vadovai, kurie linkėjo ir toliau išlikti tokiems energingiems, kūrybingiems, dalintis knygos skleidžiama šviesa ir garsinti gražiai mūsų rajone įprasmintą poeto Justino Marcinkevičiaus vardą.

Nominaciją „Biblioteka – geriausias mažųjų draugas 2013“  už įspūdingą veiklą su mažaisiais skaitytojais, technologijas, diegiant kitas netradicines paslaugas gavo Platelių miestelio biblioteka (Plunėgs r.). Kultūros ministerija padėkos raštu apdovanojo Platelių miestelio bibliotekos vyr. bibliotekininkę Aušrą Vilienę už kūrybingą, aktyvią bei profesionalią veiklą įgyvendinant skaitymo skatinimo iniciatyvas.

Nominacija  „Originaliausia 2013 m. inovacijų biblioteka“ įteikta Zarasų viešajai bibliotekai, įvertinta jame už originalią veiklą panaudojant  informacines technologijas, diegiant kitas netradicines paslaugas.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija