2014 m. spalio 10 d.    
Nr. 38
(2109)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kauno arkivyskupijoje

Raseinių dekanate

Tikėkime savo Angelu, ir Dievas padės

Grupė Raseinių policininkų ir Viduklės
klebonas kun. Albertas Stanulis

Raseinių policininkai ir kiti
maldininkai eina į Šv. Kryžiaus bažnyčią

Policininkai neša atnašas šv. Mišių aukai

Apdovanojami policininkai

VIDUKLĖ. Raseinių rajone jau tapo tradicija kasmet Švč. Kryžiaus parapijos bažnyčioje švęsti Angelų Sargų atlaidus. Parapijos klebonas kun. Albertas Stanulis į atlaidus sukviečia rajono policijos pareigūnus, kurie kartu su parapijos tikinčiaisiais dalyvauja atlaidų šv. Mišiose. Angelų Sargų atlaidai pasižymi ypatingu iškilmingumu: procesijoje aplink bažnyčią žingsniuoja paradinėmis uniformomis pasipuošę pareigūnai, garbingi svečiai, rajono valdžios atstovai, Seimo nariai ir kiti tikintieji.

Šiemet Angelų Sargų atlaidai švęsti spalio 5-ąją ir sutapo su kita profesine švente – Mokytojų diena. Tądien šv. Mišios buvo aukojamos ne tik už policijos pareigūnus, bet ir už visus parapijos mokytojus. Klebonas kun. A. Stanulis pamoksle išsakė daug šiltų, pagarbos kupinų žodžių pedagogams ir policininkams. Profesinių švenčių proga  sveikino ir policijos pareigūnams padėkas įteikė Savivaldybės meras Algimantas Mielinis, Seimo narys Edmundas Jonyla, sveikino žodį tarė Seimo narys Remigijus Ačas. Visi linkėjo sėkmės ir gerojo Angelo sargo globos, kurios taip reikia ir kiekvienam iš mūsų, ir mus saugantiems bei padedantiems policijos pareigūnams. Savo kolegas pasveikino Raseinių rajono policijos komisariato (PK) viršininkas Kęstutis Užemeckas ir įteikė padėkas labiausiai nusipelniusiems pareigūnams.  

Džiugu, kad tarp Šiaulių apskrities policijos komisariatui pavaldžių rajonų,  Raseinių PK yra pasiekęs neblogų rezultatų, jį lenkia tik Šiaulių ir Joniškio rajonų PK. Malonu, kad Raseinių PK yra puikių, pavyzdingų ir savo darbu pagarbą užsitarnavusių pareigūnų.  Angelų sargų dienos proga keletas policijos tarnautojų buvo apdovanoti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato padėkomis, kurias įteikė Šiaulių apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius.

Norisi paminėti porą pareigūnų, kilniai ir pasiaukojamai vykdžiusių savo pareigą. Tai Raseinių PK patruliai Marius Petraitis ir Darius Enzelis, kurie rugpjūčio 22 dieną  prie Kryžkalnio įvykusioje avarijoje išgelbėjo žmogaus gyvybę. Per avariją nukentėjusiajam buvo sužalotas kaklas ir stipriai kraujavo.  Situacija buvo sudėtinga, bet jauni pareigūnai nesutriko ir ryžtingai ėmėsi gelbėjimo veiksmų. Padedami pro šalį važiavusio ir sustojusio sunkvežimio vairuotojo jie pirmiausia atkėlė automobilio stogą ir išlaisvino sužeistąjį. Kad šis nenukraujuotų, pareigūnai užspaudė žaizdą jo kakle ir laikė, kol sulaukė medikų. Pareigūnai pastebi, kas tokiuose įvykiuose žiūrovų būna nemažai, bet padedančių – reta. Gražu, kad pareigūnams nesvetima ir atjauta, ir žmoniškumas. Saugokime vieni kitus, ir tesaugo mus angelai sargai ir policijos pareigūnai. Tikėkime kiekvienas savo Angelu sargu, ir Dievas mums padės...

Atkuriant Nepriklausomos Lietuvos valstybės institucijas, 1990 metais buvo priimtas Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatymas, sukurta ir Vilniaus Arkikatedroje pašventinta Policijos vėliava, kurioje įrašyti prasmingi žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas“. Nuo tų metų policijos tradicijos daugiau orientuotos į prieškario policijos tradicijas ir kasmet pažymima policininkų profesinė šventė – Angelų sargų diena.

Pranas LAURINAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija