2014 m. gruodžio 27 d.    
Nr. 49
(2120)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Atidaryta moderniausia miesto biblioteka

Bibliotekos atidarymo šventės svečiai

KAUNAS. Spalio 20-ąją duris atvėrė Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos, turinčios daugiau kaip 30 padalinių, Šilainių padalinys (Baltų prospektas 81, II aukštas). Naujose 500 kv. m plotą užimančiose lofto tipo patalpose įsikūrusi biblioteka vadinama moderniausia kultūros ir švietimo erdve Kaune. Vienas didžiausių rajonų mieste, turinčių per 10 tūkstančių gyventojų, neturėjo jokio kultūros centro, čia tebuvo tik menka biblioteka daugiabučiame name. Ilgai teko ieškoti galimybių ir bibliotekos administracijai, ir Šilainių bendruomenės atstovams, ir savivaldybei, kol buvo surasta tinkama vieta.

Pagaliau iš mažų ir veiklai nepritaikytų patalpų biblioteka persikelia į erdvias patalpas. Daug išmanumo, kūrybiškumo įdėjo bibliotekos kolektyvas, pritaikydamas patalpas šiuolaikiškai bibliotekai. Atidarymo šventėje Vinco Kudirkos bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė padėkojo savivaldybės Tarybos nariams, merui Andriui Kupčinskui, svečiams už dėmesį miesto kultūrai, už paramą, įrengiant šį padalinį. Direktorė pristatė ir naujos bibliotekos viziją: tai – ne tik tradicinė biblioteka, aptarnaujanti skaitytojus. Atskirose erdvėse įkurti vaikų, jaunimo skyriai, kur jų laukia ne tik knygos, bet ir poilsio, užsiėmimų zonos. Vyresniesiems pritaikytos erdvės, skirtos informacijos paieškai, darbui kompiuteriais. Čia atsiras galimybė rengti įvairias parodas, pristatyti naujas knygas, organizuoti kultūrinius renginius.

„Tokios bibliotekos tikslas – ne tik suteikti gyventojui galimybę pasiimti knygą, bet ir tapti ta vieta, kurioje jis gali praleisti laisvą laiką su knyga ar bičiuliais aptardamas naujienas, naudotis kompiuteriu ir ieškoti informacijos. Vaikams tai bus vieta, kurioje jie galės ir pamokas paruošti, ir su draugais linksmai pažaisti. Norime, kad ši biblioteka būtų visada gyva, pilna skaitytojų, kuriems tai taptų turiningo laisvalaikio praleidimo ir kultūros vieta“, – atidarymo iškilmėse pasakojo Vinco Kudirkos bibliotekos direktorė N. Domeikienė.

Kauno meras A. Kupčinskas, įkurtuvių proga įteikdamas bibliotekai miesto vėliavą, palinkėjo naujajai bibliotekai daug skaitytojų, pasidžiaugė, kad „šioje bibliotekoje nemažai vietos ir, žinoma, dėmesio bus skiriama mūsų mažiesiems, jų lavinimui ir švietimui“.

Bibliotekos įkurtuvėse dalyvavo vicemeras Kazimieras Nausėda, nemažai Tarybos narių, šilainiškių išrinktas Seimo narys Rimantas Jonas Dagys.

Naujoji biblioteka įsikūrė šalia prekybos centro, judrioje gatvėje, kur nemažai ir kitų įstaigų. Kaimynystėje ir UAB „Baltai“, „Gėlių sala“, Milikonių vidurinė mokykla, ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Įkurtuvių šventėje dalyvavę jų vadovai bei svečiai palinkėjo gražaus bendradarbiavimo.

Tuo buvo galima įsitikinti, kai nuo pat ryto šurmuliavo vaikai, vyko inovatyvaus lavinamojo žaidimo „Muzikos sala“ pristatymas, o šventinę programą dovanojo Kauno 1-osios muzikos mokyklos ir Kauno „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos jaunieji muzikantai, vadovaujami mokytojos Redos Labanauskienės.

Bibliotekos direktorė N. Domeikienė pristatė padalinio komandą – vedėją Iloną Gražiną Paškevičiūtę, bibliotekininkes Saulę, Rūtą, Gražiną, pakvietė pasiklausyti KTU studentų pranešimo „Išmaniųjų technologijų pritaikymas kasdieniame gyvenime“, jaunas šeimas su vaikais atvykti į Sveikos šeimos klubo veiklos pristatymą, kurį ves psichologė Rasa Vaitkienė, bei dalyvauti koncerte, kur pakviesti VDU Muzikos akademijos Sabinos Martinaitytės klasės studentas Jurgis Jarašius ir VDU Muzikos akademijos Roko Zubovo klasės studentė Justina Gerulaitytė. Direktorė padėkojo bibliotekos kolektyvui, visiems, padėjusiems jaukiai ir gražiai įsikurti.

Naująją biblioteką įspūdingais darbais papuošė fotografai Dariaus Žukas ir Gintarė Jarašienė.

Dalia Poškienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija