2015 m. sausio 9 d.    
Nr. 1
(2121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Poezijos popietė

Poezijos popietės žiūrovai Marijampolės
Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje

Savo kūrybos eiles skaito svečias
iš Kėdainių socialinės globos
namų poetas Stasys Ivanauskas

Prabėgo liturginiai metai, kurie įvairių krikščioniškų bažnyčių ir bendruomenių Lietuvoje vadovų bei įgaliotųjų atstovų buvo paskelbti Šeimos metais. Tai – naujas žingsnis, skirtas stiprinti bendrą Lietuvos krikščionių veikimą. Marijampolės globos namai prisijungė prie iniciatyvos ir poezijos skaitymo popietę „Šeima – didžiausia vertybė“ paskyrė šeimai.

Į popietę, kuri vyko Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje, susirinko svečiai iš Padvarių, Veisiejų, Suvalkijos, Didvyžių, Kėdainių, Vilijampolės socialinės globos namų. Tai – meniškos sielos žmonės, kuriantys eiles, rašantys miniatiūras. Tai netgi yra simboliška, nes šv. Vincentas Paulietis – neprilygstamas artimo meilės šaltinis. Vien jo įsteigtų institutų sąrašas užimtų kelis puslapius. Tai jis darė, kad padėtų vaikams, seneliams, ligoniams, kaliniams ir vargšams – visiems fiziškai ir dvasiškai vargstantiems.

Popietė prasidėjo šv. Mišiomis, kurioms vadovavo Skardupių Švč. Mergelės Marijos, Krikščionių Pagalbos, bažnyčios klebonas kun. moral. teol. dr. Algirdas Petras Kanapka, koncelebravo Šv. Vincento Pauliečio bažnyčios klebonas prel. Juozas Pečiukonis, altaristas kun. Petras Dumbliauskas SDB, kunigai, gyvenantys Marijampolės specialiuosiuose socialinės globos namuose – Vytautas Užkuraitis, Juozas Ignas Plioraitis, Vladas Luzgauskas, Zigmas Gustainis.

„Šeima yra didelė vertybė, kuri lemia tautos dvasinį vystymąsi ir dalyvauja, kuriant geranorišką, dvasingą, religingą, tolerantišką ir kultūringą visuomenę. Ji kaip artojas į žemę pasėja vertybių grūdą į jaunąją kartą. Ir tik nuo jos, kaip nuo artojo rūpestingumo, atsidavimo, kruopštumo ir kantrybės priklauso, ar tas grūdas pradės dygti ir duoti gerą, kokybišką derlių“, – pradėjo popietę vedusi globos namų gyventojų užimtumo specialistė Loreta Valukoninė.

Popietės dalyvius pasveikino globos namų direktorė Viduta Bačkierienė. Marijampolės muzikos mokyklos mokiniai, atlikdami muzikinius kūrinius, sukūrė šventinę nuotaiką.

Kūrėjų poezijos skaitymus pradėjo Žydra Brazaitienė. Ji skaitė marijampoliečio literato poeto kanauninko Juozo Barkausko eilėraščius.

Savo kūrybos eiles skaitė Ala Bogaček ir Ona Valaitytė iš Didvyžių, Danguolė Viluckaitė ir Vida Malakauskienė iš Padvarių, Andrius Šimonis ir Jonas Karalevičius iš Veisiejų, Birutė Kairienė ir Gediminas Gubaras iš Katiliškių, Stasys Ivanauskas ir Daiva Kšanauskaitė iš Kėdainių, Viktorija Karpavičiūtė iš Vilijampolės, Elena Rudienė iš Marijampolės, kun. Algirdas Petras Kanapka iš Skardupių. Popietės svečias, šeimos tėvas ir muzikantas Rimantas Lekeckas atliko savo kūrybos dainas, grojo gitara.

Popietės pradžioje dalyvių buvo paprašyta atidžiai klausytis kūrėjų eilių, nes bus renkamas ne tik gražiausias, bet ir labiausiai popietės temą atitinkantis eilėraštis. Nugalėtoja tapo Ala Bogaček iš Didvyžių su savo kūrybos eilėraščiu „Nebijok šalnos“. Jai įteiktas specialus prizas – angelas su žvakele. Popietei prisiminti dalyviams buvo įteiktos kuklios rėmėjų dovanėlės.

Popietės pabaigą vainikavo dainininkės Irūnos Puzaraitės atlikta daina „O tu pašvilpauki, bernioke“.

Loreta Valukonienė,
Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų gyventojų užimtumo specialistė

Astos Kulbytės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija