2015 m. sausio 30 d.    
Nr. 4
(2124)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Nusikaltimai tautai ir jos valstybei

(Užsakovai, vykdytojai, ginklanešiai)

Algimantas Zolubas

Didžiausius nusikaltimus Lietuvai padarė Blogio imperija, pavadinta SSRS. Tačiau nusikaltimuose, pradedant Justu Paleckiu ir Antanu Sniečkumi, aktyviai dalyvavo kiti išdavikai, Lietuvos piliečiai.

Nusikaltimų užsakovai

Kai teismai vertina užsakytus nužudymus, didesniu nusikaltėliu laikomas ne žudikas, o nužudymo užsakovas, nes žudikas tėra įrankis jo rankose. Kai kalbame apie ČK, NKVD, NKGB, MGB, MVD, KGB, tas prievartos struktūras reikia laikyti nusikaltimų vykdytojomis. Represijų organizatoriai tarsi pamirštami, nes jie, gerai užsimaskavę, betarpiškai represijų nevykdė, egzekucijose tiesiogiai nedalyvavo. Iš tikrųjų represijų, prilygstančių tautiniam, religiniam bei ideologiniam genocidui, organizatorė buvo SSRS Komunistų partija, Lietuvoje – jos padalinys – Lietuvos komunistų partija (LKP). LKP buvo represijų užsakovė, jai buvo pavaldus KGB, nes iš LKP gaudavo užduotis, KGB komunistų partijai už nuveiktus juodus darbus atsiskaitydavo. Todėl Lietuvoje LKP CK, miestų bei rajonų komunistų partijos bei jų parankinius komjaunimo sekretorius reikia laikyti nepalyginamai didesniais nusikaltėliais už etatinius kagėbistus bei jų ginklanešius – kolaborantus.


Signatarų karas prieš partizanus

Povilas Jakučionis

Lietuvos teismai eilinį kartą nuvylė ir įskaudino antisovietinės rezistencijos dalyvius – partizanus, laisvės kovotojus ir tremtinius. Išteisintas buvęs etatinis KGB darbuotojas Marijonas Misiukonis, dalyvavęs paskutinio Lietuvos partizano Antano Kraujelio-Siaubūno nužudyme.

Panevėžio Apygardos teismas 2014 m. lapkričio 26 d. išteisino genocido byloje kaltinamą M. Misiukonį. Byla dėl A. Kraujelio nužudymo buvo vilkinama 16 metų. Per tą laiką mirė 9 iš 10 kaltinamųjų. Tik M. Misiukonis liko gyvas. Prokuroras prašė teismą skirti jam šešis su puse metų kalėjimo ir pripažinti jį kaltu dėl genocido.

Sprendžiant iš teismo atstovės spaudai Jolitos Gudelienės pranešimo, Apygardos teismo teisėjai M. Misiukonį ne teisė, bet jam advokatavo. Prokurorų surinktus argumentuotus kaltinimus jie atmetė ir sprendimą grindė vien kaltinamojo ir jo gynėjų išvedžiojimais, esą M. Misiukonis nežinojęs, kad siekiama sunaikinti partizaną A. Kraujelį, kad būtent toks buvo KGB teroro tikslas. Nė vienas kėgėbistas negalėjo to nežinoti. Teigiama, esą A. Kraujelis buvo ieškomas kaip kriminalinis nusikaltėlis. Visi žinome, kad okupantai partizanus vadino teroristais ir kriminaliniais nusikaltėliais (beje, tokius sekdavo ir areštuodavo milicijos pareigūnai, ne KGB).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija