2015 m. vasario 13 d.    
Nr. 6
(2126)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Parodoje ir filme – apie knygos ir Krikšto svarbą

KAUNAS. Gruodžio 17-osios vakarą Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje pristatyta paroda „Asmenybė ir knyga“. Joje pateikiamos gerai žinomų Lietuvos žmonių – menininkų, žurnalistų, sportininkų, pramogų pasaulio atstovų, rašytojų, muzikantų – mintys apie knygas, dariusias jiems įtaką. Renginyje dalyvavo vienas iš parodos stenduose minimų žmonių – režisierius Audrius Stonys.

Skaitydamas knygas žmogus mokosi, tobulėja, plečia savo akiratį, svajoja, išgyvena įvairius jausmus ir potyrius, pirmosios perskaitytos knygos formuoja augančios asmenybės pažiūras, suteikia žinių apie įvairiausius reiškinius. Paroda „Asmenybė ir knyga“ supažindina su knygomis, kurios daro didžiausią įtaką garsioms Lietuvos asmenybėms. Parodoje pristatomos žurnalisto Martyno Starkaus, dizainerės Agnės Kuzmickaitės, keliautojo Rimvydo Širvinsko-Makaliaus, verslininko Iljos Laurs, poetės Renatos Šerelytės, dainininkės Jurgos Šeidukytės, aktoriaus Valentino Masalskio, dailininkės Sigutės Ach, rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės, grupių ,,Liūdni slibinai“ ir „G&D Sindikatas“ narių, režisieriaus Audriaus Stonio, žurnalisto Ryčio Zemkausko ir plaukikės Rūtos Meilutytės mintys apie knygas, įsimintiniausios citatos, vaikystės knygos, neseniai perskaitytos ir, anot jų, įdomiausios ir vertingiausios knygos. Ekspoziciją pristatė menotyrininkė Rimantė Tamoliūnienė. Tarp minimų knygų bene dažniausiai kartojasi Antuano de Sant-Egziuperi „Mažasis princas“ bei pasakų knygos.

Po parodos pristatymo vyko naujausio režisieriaus Audriaus Stonio filmo „Avinėlio vartai“ peržiūra. Filmo pristatyme dalyvavo pats režisierius, kun. Gediminas Numgaudis OFM ir operatorius Laisvūnas Karvelis. Po peržiūros dalyviai turėjo galimybę paklausti jiems rūpimų klausimų, susijusių su filmu, ar pasidalinti savo mintimis, pastabomis su filmo autoriais. ,,Šiuo filmu norėjome priartėti prie Krikšto ištakų, nufilmuoti Jordano upės vandenis, į kuriuos, rodydamas mums kelią, prieš du tūkstančius metų paniro Jėzus Kristus, parodyti ankstyvųjų krikščionybės krikštyklų akmenis, kuriuos lietė pirmųjų krikščionių rankos. Norėjome suvokti ir užfiksuoti dabar, kiekvieną dieną Krikšte vykstantį mirties ir atgimimo Kristuje stebuklą, kalbėti apie visa apimančią ir pakeičiančią sielos ir kūno transformaciją“, – sakė režisierius A. Stonys. Pasak filmo autorių, juo siekiama paskatinti žmones susimąstyti apie krikšto svarbą, reikšmę. Tai stengiamasi išreikšti paprastais, iš skirtingų vietų nufilmuotais vaizdais – „Avinėlio vartai“ buvo filmuojami Lietuvoje, Izraelyje, Italijoje ir Jordanijoje.

Renginiui pasibaigus, žmonės turėjo galimybę pabendrauti neformalioje aplinkoje su filmo „Avinėlio vartai“ režisieriumi, kitais garbingais svečiais.

Paulius LEMEŽIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija