2015 m. kovo 6 d.    
Nr. 9
(2129)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Smagi šventė

Dainuoja Dusmenų folkloro ansamblis

EIČIŪNAI. Vasario 16 dieną maži ir dideli eičiūniškiai ir svečiai švęsti Nepriklausomybės dieną susirinko koplyčioje. Pivašiūnų parapijos klebonas mons. Vincas Baublys aukojo šv. Mišias už Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę. Sugiedotas Lietuvos himnas.

Po šv. Mišių Punios krašto poetės Emilija Krušinienė, Teklė Džervienė, Salomėja Kaknevičienė sakė pastebėjusios žmonių nuoširdumą, pagarbą eiliuotam žodžiui. Istorikas Juozas Krušinys papasakojo apie nepriklausomybės kūrimą, o poetės skaitė eilėraščius Tėvynei.

Negirdėtų liaudiškų dainų padainavo Trakų rajono Dusmenų folkloro ansamblis (vadovė – Rima Karsokienė). Valsus ir polkas grojo Eičiūnų kapela, kurioje griežia armonika, smuikai, basetlė ir net cimbolai skamba. Dvi dainas atliko jaunimas iš „Vieversos“, gavo progą į sceną išeiti ir jaunieji dainorėliai, pradinių klasių mokinukai, kurie dar tik dairosi į patyrusius vieversiukus. Eičiūnų „Žolynai“ atliko keturias liaudies dainas. Dėkojame Butrimonių kultūros namų Eičiūnų filialo meno vadovei Daliai Jusienei už visus kolektyvus: kapelą, „Žolynus“, „Vieversą“ ir tuos mažuosius vaikelius, kurie dar ir stovėti scenoje nemoka. Smagu buvo klausytis naujosios Andriaus Kulikausko dainos apie Tėvynę „Kaip aš galėjau įsimylėti tave nežinodamas, kokia tu žavi?“

Ponia Dalia paskutinę dainą kvietė dainuoti ir žiūrovus, padalijo jiems lapus su žodžiais. Žmonės traukė šią dainą, prisimindami, kad tai – dainininkės Veronikos Povilionienės šioje salėje per festivalį „Kaime žydi abrikosai“ padainuota lopšinė „Supa motina ant rankų“. Lopšinės žodžiai „kaip už laisvę žūti“ priminė Ukrainą, kur vyksta aršios kovos. Pasimeldėme už taiką ir už žmones, žūstančius Ukrainoje už savo ir kitų laisvę. Šią šventę vedė Eičiūnų seniūnaitė Gražina Žiužnienė ir Želkūnų seniūnaitis Juozas Majauskas.

Danutė Vervečkienė

Alytaus rajonas
Andriaus Kulikausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija