2015 m. balandžio 17 d.    
Nr. 15
(2135)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno II dekanate

Atsinaujinimo dieną – apie bendruomeniškumo puoselėjimą

RAUDONDVARIS. Kovo 28 dieną vyko parapijos Atsinaujinimo diena, pavadinta „Bažnyčia – atviri Tėvo namai. Ar jie ir tavo?“ Į svečius pakviesti du lektoriai – doc. Lina Šulcienė ir vyskupas Kęstutis Kėvalas. Jų pagrindinė tema – bendruomeniškumo puoselėjimas Bažnyčioje. Docentė L. Šulcienė dalijosi patirtimi apie tarnystę Aleksoto bendruomenėje, kurioje kartu su savo šeima savanoriauja 12 metų. Ji apibūdino du požiūrius į Bažnyčią –„iš išorės“ ir „iš vidaus“. Pirmasis požiūris yra stebėtojo, kuris vertina, kritikuoja, grožisi arba piktinasi, giliau neįsitraukdamas į Bažnyčios gyvenimą. Antrasis požiūris yra kardinaliai skirtingas – tikrojo bendruomenės nario pozicija, žmogaus, kuris įsitraukia į vidinę Bažnyčios veiklą, dovanoja save, savo laiką. Doc. L. Šulcienės dalyvavimas Bažnyčioje „iš vidaus“ sujaudino bene visus klausytojus. Ji liudijo apie aktyvų įsipareigojimą „Caritas“ veikloje, kur ji su vyru ir vaikais kiekvieną savaitgalį rūpinasi įvairaus amžiaus vaikais iš asocialių, skurdžių ar girtaujančių šeimų. Kartu su kitais savanoriais šiuos vaikus ji aprūpina ne tik maistu, apranga ir sąlygomis paruošti pamokas, bet ir meilinga šiluma, nuoširdžiu rūpesčiu ir geru žodžiu. Docentė sakė, kad yra viena labai svarbi, niekad nelaužoma taisyklė: nešaukti ant atėjusių vaikų – juk jų namuose kasdien vyrauja barniai, pyktis, įžeidinėjimai, „klykia“ televizorius, nuolat girtaujama ir mušamasi, tad savanoriai turi vaikus apdovanoti nuoširdžiu, pagarbiu ir gražiu bendravimu. Ji siekia, kad į Bažnyčią atėję nuskriausti vaikai pajustų artimo meilę, dėmesį ir rūpestį, turėtų progą linksmai pažaisti, nurimti, dalyvauti liturgijoje. Nors L. Šulcienė dažnai išgyvena sunkumus, nuolatinių savanorių trūkumą, beviltišką padėtį dėl vaikų tėvų nerūpestingumo, girtavimo, tačiau ši tarnystė jai teikia daug džiaugsmo, pilnatvės ir savirealizacijos galimybių, dovanojant meilę tiems, kuriems jos labiausiai trūksta.

Antrasis lektorius – vyskupas K. Kėvalas – visiems liudijo bendruomeniškumo jausmą ir pasidalino įžvalgomis apie bendruomenės susikūrimo, gyvavimo ir veiklos principus. Akcentuodamas svarbų elementą – mylinčią ir tikinčią kiekvieno nario širdį – vysk. K. Kėvalas liudijo savo asmeninę patirtį apie Bažnyčios viduje tarnaujančius žmones, jų neįtikėtiną džiaugsmą padedant vargstantiems, pasiaukojimą ir meilę. Vyskupas išsamiai atsakė į renginio dalyvių klausimus.

Pabaigoje Vilhelmina Raubaitė-Mikelionienė trumpai pristatė neformalų katalikišką suaugusiųjų švietimą – seminarus, rekolekcijas, studijas, mokymus. Visa tai organizuoja jos vadovaujamas Gyvenimo ir tikėjimo institutas.

Atsinaujinimo diena baigėsi Švč. Sakramento adoracija ir šv. Mišiomis Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje. Čia svečiavosi kunigai iš kitų parapijų, kurie šv. Mišių metu teikė Susitaikinimo sakramentą.

Raudondvario parapijiečiai turėjo puikią progą išklausyti liudijimų ir pasisemti minčių apie bendruomeninį Bažnyčios gyvenimą, susipažinti tarpusavyje, pasidalinti mintimis ir pasiūlymais klebono mons. Augustino Paulausko surengtų pietų metu.

Pagal www.raudondvarioparapija.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija