2015 m. gegužės 8 d.    
Nr. 18
(2138)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Knygų šventėje – knygos ir jų autoriai

Kaunas. Tris dienas Kauno miesto literatūros mėgėjai turėjo progos Kauno įgulos karininkų ramovės didžiojoje salėje gėrėtis ypatiga knygų gausa. Čia buvo surengta knygų mugė-paroda. Ją organizavo Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacija. Joje dalyvavo per 20 įvairių grožinės, mokslinės, vaikų ir kitokios literatūros knygų leidyklų.

Karininkų ramovės viršininkas majoras Donatas Mazurkevičius yra nuoširdus literatūros, meno, kultūros gerbėjas, uoliai domisi Lietuvos istorija. Tad ir šį kartą pasidžiaugė, kad po šių istorinių rūmų stogu su savo gausiu kraičiu suėjo, suvažiavo daug knygų autorių, kurie džiugina ir toliau džiugins mūsų skaitytojus savo kūryba.

Vienas iš renginio akcentų – knygos, dovanojamos Lenkijos lietuvių mokykloms.

Mugė-paroda kvietė prisiminti baltiškąjį paveldą, Lietuvos ir baltų istoriją, senąją baltų pasaulėžiūrą ir mitologiją, papročius. AESTI leidyklos vadovas prof. Alvydas Butkus pristatė knygas, skirtas lietuviams apie Latviją, pristatyta poeto Vytauto Bložės poezijos knyga „Neįminta mįslė“. Pristatyme dalyvavo autorius, leidyklos „Kauko laiptai“, išleidusios knygą, direktorius Viktoras Rudžianskas, kiti kolegos. Dvi savo knygas mugei pateikė poetas Vladas Vaitkevičius, o poetas, rašytojas Laimonas Inis iš gausaus savo knygų rinkinio lankytojams pateikė penkias knygas. Iš kitų leidyklų paminėtinos „Charibdė“, „Gimtasis žodis“, „Margi raštai“.

Užkalbinta mugės lankytoja Birutė sakė, kad kiekviename knygyne knygos, ypač įdomesnės, gražiai įrištos, yra labai brangios. Tad, pasižvalgius po tų knygų lentynas, belieka vien seilę nuvarvinti. „O ramiausia į knygynus visai neiti, tik nuotaiką susigadini, kad tų knygų negali įsigyti“, – nepiktai pasišaipė ji. O šioje mugėje ji nusipirkusi dvi, nes jos, palyginus su kitomis, nebrangios... Žinoma, esama ir brangesnių, bet vis tiek kainos ne tokios kaip knygynuose. Birutės draugė pridūrė, kad mugės suteiktomis galimybėmis reikia naudotis, – taip ji ir padariusi: nusipirkusi dvi knygas.

Benjaminas ŽULYS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija