2015 m. gegužės 22 d.    
Nr. 20
(2140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Vyskupas susitiko su mokiniais

Vyskupas Kęstutis Kėvalas ir Šv. Jurgio
bažnyčios klebonas kun. Artūras
Stanevičius susitikime su
mokyklos-darželio „Obelėlė“ bendruomene

Kasdien savo grožiu mus stebina gamta. Lyg netyčia pražydo ankstyvosios vyšnios sakuros, obelys. Tas žydėjimas, rodos, pirmą kartą jį regėtum, giliai sielon įkrinta. Jis visada toks nesulaikomas ir trumpas. Vėjas pažeria žiedlapius po kojomis. Eini, džiaugiesi žiedų baltumu, o medžiai jau skuba megzti vaisius.

Mokyklose mokiniai pradėjo planuoti atostogas. Jie pabirs į skirtingas puses, palikę klasėse tylą, nesulaikysi. Kol dar mokiniai mokyklose, neišsibarstę, su Kėdainių Šv. Jurgio parapijos mokyklų bendruomenėmis susitikti atvyko vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Mokyklos-darželio „Obelėlė“ mokiniams sunku buvo tą dieną išsėdėti pamokose ramiems. Vis smalsavo: kada atvažiuos, kokia mašina, kaip reikės elgtis? Labai neįprastas pradinukams žodis „vyskupas“. Visai nestebina tas jaudulys, nes pirmą kartą mokykla priima tokį garbų svečią.


Piligrimų palydos

Piligrimų kelionės akimirka

Šiųmetinės septynioliktosios piligrimų kelionės su kryžiumi šv. Jokūbo keliu maršrutas – Lietuva–Lenkija–Vokietija–Prancūzija–Ispanija – Prasidėjo gegužės 5-ąją iš Žagarės per Kryžių kalną, o baigsis Santjago de Kompostela mieste spalio 16-ąją. Per 165 dienas piligrimai pėsčiomis įveiks apie 4650 kilometrų. Tai – žygis ir malda už taiką ir ramybę pasaulyje.

Balbieriškio seniūnijos „Vidupio“ bendruomenės pirmininko Alfonso Vitkausko iniciatyva iškilmingos piligrimų sutiktuvės bei palydos vyko kelyje Balbieriškis–Krokialaukis. Kiekvieno kaimo – Navasiolkos, Mackių, Sūkurių, Žiūronių, Vaivos – gyventojai piligrimus maloniai sutiko, perėmė kryžių ir nešė jį per savo kaimą, prašydami jam Dievo palaimos, moterys buvo pasipuošusios tautiniais drabužiais, krašto lygumomis vilnijo viltingai skambanti giesmė.


Mokinių adoracija

Marijampolės „Žiburėlio“
mokyklos-daugiafunkcio centro
moksleiviai, jų tėveliai,
seneliai, broliai ir sesės
adoracijoje Šv. Jono Pauliaus II
parapijos koplyčioje

Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai, tėveliai, seneliai, broliai ir sesės skubėjo į Šv. Jono Pauliaus II parapijos koplyčią, esančią Mokolų mikrorajone. Parapijoje prasidėjo ir visą parą tęsėsi nenutrūkstanti Švč. Sakramento adoracija. Pagarbinti Jėzų, esantį Švč. Sakramente, klebonas kun. Marius Rudzinskas pakvietė visas mokyklų, esančių parapijos teritorijoje, bendruomenes.

Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai adoracijai ruošėsi iš anksto. Tikybos mokytoja Aušra Adomavičiūtė priminė mokiniams, kad per Paskutinę vakarienę Jėzus įsteigė Kunigystės ir Švenčiausiąjį Sakramentus. Per kiekvienas šv. Mišias kunigui tariant Jėzaus žodžius, pasakytus Paskutinės vakarienės metu, šaukiantis Šv. Dvasios, Dievas nuolankiai nužengia iš dangaus, kad būtų su visais žmonėmis Švenčiausiajame Sakramente. Mokiniai žiūrėjo ir su tikybos mokytoja aptarė dokumentinį filmą „Vilties vaikai“ apie vaikų adoraciją su Šv. Jono bendruomenės kun. Antoine Thomas, atvykusiu į Lietuvą iš Naujosios Zelandijos. „Vilties vaikų“ programa yra skirta padėti vaikams gyventi realiu Jėzaus artumu Eucharistijoje, atsiliepiant į Šv. Jono Pauliaus II ir popiežiaus Benedikto XVI raginimą. Vaikams patinka ne tik žaisti, bet ir melstis.


Motinos meilės išaukštinimas

Lietuvos Katalikių Moterų sąjungos (LKMS) Pasvalio Katalikių moterų draugijos narės gegužės antrąjį sekmadienį pakvietė visus tikinčiuosius į tradicinį renginį, skirtą dangaus ir žemės Motinoms.

Po Sumos šv. Mišių renginio dalyviai  rinkosi į Pasvalio krašto muziejų. Salę užpildė didelis dalyvių būrys. Sceną puošė įvairiaspalvės pievų ir darželių gėlės – tulpės, narcizai, neužmirštuolės, primulės, pakalnutės, net žydinčių ievų šakelės. Centre tarp gėlių, ant molberto su dvasingumu ir motinos meile į visus žiūrėjo draugijos narės Salomėjos Karoblytės parūpintas šimtametis Švč. Mergelės Marijos paveikslas. Šis laikinas muziejaus eksponatas pasvaliečius ragino nepamiršti Gegužinių pamaldų tradicijų, saugoti savo katalikiškų šeimų ramybę bei tvirtybę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija