2015 m. gegužės 22 d.    
Nr. 20
(2140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Motinos meilės išaukštinimas

Lietuvos Katalikių Moterų sąjungos (LKMS) Pasvalio Katalikių moterų draugijos narės gegužės antrąjį sekmadienį pakvietė visus tikinčiuosius į tradicinį renginį, skirtą dangaus ir žemės Motinoms.

Po Sumos šv. Mišių renginio dalyviai  rinkosi į Pasvalio krašto muziejų. Salę užpildė didelis dalyvių būrys. Sceną puošė įvairiaspalvės pievų ir darželių gėlės – tulpės, narcizai, neužmirštuolės, primulės, pakalnutės, net žydinčių ievų šakelės. Centre tarp gėlių, ant molberto su dvasingumu ir motinos meile į visus žiūrėjo draugijos narės Salomėjos Karoblytės parūpintas šimtametis Švč. Mergelės Marijos paveikslas. Šis laikinas muziejaus eksponatas pasvaliečius ragino nepamiršti Gegužinių pamaldų tradicijų, saugoti savo katalikiškų šeimų ramybę bei tvirtybę.

Malda ,,Sveika, Marija“ renginį pradėjo LKMS Pasvalio Katalikių moterų draugijos pirmininkė Aldona Petkevičienė, o eilėraščio posmu mamai – jaunoji pasvalietė Eglė Petrauskaitė. Nusilenkta motinoms, iškeliavusioms į amžinybę. Visoms renginio dalyvėms įteiktos gėlių puokštelės.

Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Albertas Kasperavičius pasveikino salėje esančias mamas, močiutes. Gražiausias giesmes, posmus bei dainas Švč. Mergelei Marijai, savo motinoms, močiutėms dovanojo katalikės moterys bei kitos renginio dalyvės. „Užjausk draugą“ klubo narė Jadvyga padeklamavo savo eilėraštį „Ukrainos motinoms“. Meninės programos dalyvės savo pasirodymu sujaudino iki ašarų.

Mintimis apie Pašvęstojo gyvenimo metų prasmę pasidalijo gydytoja vienuolė kazimierietė Valerija Mačėnaitė. Ji kalbėjo apie tai, kad Šventasis Tėvas sakė, jog pašvęstojo gyvenimo nariai yra moterys ir vyrai, kurie gali pažadinti pasaulį. Todėl vienuoliai neturėtų orientuotis tik į asmeninį augimą – jie yra kviečiami rūpintis Dievo tauta. Seserys ir broliai vienuoliai išgyvena savo pašaukimą tarnaudami Bažnyčioje įvairiose religinio švietimo, ugdymo, dvasinio atsinaujinimo, artimo meilės (rūpinasi vargstančiais, seneliais, ligoniais) ir kitose srityse. Vienuoliai yra Jėzaus meilės, Švč. Mergelės pasiaukojimo liudytojai, šventumo pavyzdys pasauliui. Savo pasisakymą gydytoja Valerija baigė popiežiaus Pranciškaus žodžiais: „Vienuoliai niekada neturėtų liautis pranašavę, jog pašvęstasis gyvenimas yra niekad nesibaigiantis iššūkis“. Paskui pakvietė visus dalyvius pasimelsti už pašaukimus.

Buvo pristatyta LKMS Pasvalio Katalikių Moterų draugijos veikla bei įteiktos padėkos už nuoširdžią katalikišką veiklą. Meninę programą atliko bažnytinis Kyburių parapijos ansamblis. Renginys baigtas giesme „Marija, Marija“.

Po renginio jo dalyviai dar ilgai nesiskirstė. Muziejaus salėje vaišintasi, kalbėtasi, giedotos giesmės, dainuotos dainos, skirtos motinoms, gimtinei, Lietuvai.

Vlada Čirvinskienė

Pasvalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija