2015 m. birželio 5 d.    
Nr. 22
(2142)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Džiugino svečiai

Po šv. Mišių. Iš dešinės: prefektas
kun. Viktoras Dirvonskis, vikaras
kun. Kęstutis Vainorius, dvasios
tėvas kun. Saulius Tomošaitis,
rektorius kan. Viktoras Ačas,
klierikas Vidmantas Daugėla,
vikaras kun. Donatas Žukauskas,
dekanas klebonas kan. Jonas
Paulauskas, diakonas Audrius Undraitis

Paskutinę mokslo metų dieną Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos studentai – klierikai – lydimi seminarijos vadovų atvyko į Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią.

Nuo pat atkūrimo Telšių kunigų seminarijoje vis mokosi vienas ar keli klierikai iš Gargždų parapijos. Ir dabar kartu su studijų draugais čia atvyko baigęs III teologijos kursą gargždiškis Donatas Litvinas. Beje, jis yra seminarijos dekanas.

Prieš Mišias svečiai bei susirinkusieji į šv. Mišias giedojo Marijos litaniją. Šv. Mišių koncelebracijos pradžioje seminarijos rektorius kanauninkas rel. m. mgr. teol. lic. Viktoras Ačas dėkojo susirinkusiems už aukas kunigų seminarijai, už pamaldumą, dosnumą, negailėjo nuoširdžių padėkos žodžių parapijos klebonui kan. Jonui Paulauskui. Dėkojo jam už atvykusiems sudaromas galimybes maldai, bendrystei ir nuoširdų svetingumą. Šv. Mišių aukos intencija – už Gargždų parapijiečius, kunigus, jaunimą, už tą dieną devynerių metų kunigystės sukaktį švenčiantį parapijos vikarą kun. Donatą Žukauską. Seminarijos studentų dvasios tėvas kun. teol. lic. Saulius Tomošaitis pamoksle kvietė visus aktyviai dalyvauti tikėjimo istorijoje, visada būti vienybėje su Dievu.

Po šv. Mišių parapijos klebonas kan. Jonas Paulauskas dėkojo seminarijos vadovams bei klierikams už apsilankymą, už Mišių auką. Bažnyčioje susirinkusieji savo padėką išreiškė plojimais, jaunieji ateitininkai svečiams dėkojo įteikdami pavasario gėlių puokšteles. Tai buvo prasmingos ir nuoširdžios maldos, bendrystės akimirkos parapijiečiams ir svečiams iš Telšių kunigų seminarijos.

Kazimiera Sipienė

Gargždai
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija