2015 m. liepos 17 d.    
Nr. 28
(2148)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Ingresas Kauno Arkikatedroje

Arkiv. Sigitas Tamkevičius SJ
perdavė naujajam arkivyskupui
ganytojo lazdą – pastoralą
Modesto PATAŠIAUS
(„Lietuvos rytas“) nuotraukos

Liepos 11 dieną, šeštadienį, Bažnyčiai švenčiant Šv. Benedikto, Europos globėjo, šventę, į arkivyskupo metropolito sostą Kauno Arkikatedroje Bazilikoje įžengė ir šiomis iškilmingomis apeigomis pareigas pradėjo eiti Šventojo Tėvo Pranciškaus birželio 11 dieną paskirtas Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ.  Ingresą šventė garbūs iškilmių svečiai bei visa gausi į Arkikatedrą susirinkusi bendruomenė: apaštalinis nuncijus Baltijos kraštams arkivyskupas Pedras Lopesas Kvintana (Pedro López Quintana), Lietuvos vyskupai bei Minsko–Mogiliovo (Baltarusija) arkivyskupijos augziliaras Yury Kasabutski, per šimtą įvairių vyskupijų kunigų, arkivyskupijoje įsikūrusių vienuolinių kongregacijų seserys ir broliai vienuoliai, tikintieji, tarp jų ir institucijų, įvairių bažnytinių organizacijų atstovai. Drauge meldėsi Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupas Inokentijus, Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Lietuvos evangelikų reformatų generalinis superintendentas Tomas Šernas, stačiatikių Kauno Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios klebonas t. Nikolajus Murašovas. Iškilmėse dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, keli Seimo nariai, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošatis, Jurbarko ir Ukmergės rajonų merai Skirmantas Mockevičius ir Rolandas Janickas bei kelių rajonų vicemerai, Kauno universitetų rektoriai, įvairių organizacijų atstovai. Iškilmes iš Arkikatedros tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija (komentavo kun. Artūras Kazlauskas) bei „Marijos radijas“.


Bažnyčia yra erdvė, kurioje Dievo gailestingumas atsiskleidžia žmonijai

Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas VIRBALAS SJ

Kauno arkivyskupas Lionginas
Virbalas SJ su arkivyskupo palijumi
ir metropolito pastoralu, kurį
laiko kun. Šarūnas Petrauskas
Modesto PATAŠIAUS
(„Lietuvos rytas“) nuotrauka

Jūsų Eminencija, Jūsų Ekscelencija Apaštališkasis Nuncijau, garbingieji Vyskupai, seseriškų Bažnyčių Ganytojai, mielieji kunigai, vienuolės ir vienuoliai, Jūsų Ekscelencija Prezidente, civilinės valdžios atstovai, brangūs broliai ir seserys Kristuje.

Dievas nuolat rūpinasi savo žmonėmis, Jis pats gano savo Bažnyčią, saugo ir veda ją per laikų kaitą, pašaukdamas laikinus ganytojus ir jiems patikėdamas savo meilės rūpestį. Popiežiaus Pranciškaus skyrimu atvykstu į šią garbingą Kauno arkivyskupiją kaip naujas jos ganytojas. Dveji metai Panevėžio vyskupijoje buvo tik gera pradžia, leidusi pažinti vyskupo tarnystės galimybes ir sunkumus. Dabar vėl turėsiu pradėti naują etapą. Šį skyrimą priimu pasitikėdamas Dievu, kuris šaukia būti ne ten, kur pats pasirenki ar norėtum, bet ten, kur Jis siunčia.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija