2015 m. spalio 2 d.    
Nr. 36
(2156)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Mažeikiškių „Skrajojamasis“ teatras įkūnija Jobo dramą

Vytautas MALŪKAS

Pagrindinius vaidmenis
spektaklyje kūrė Raimundas
Radavičius – Elijas (kairėje)
bei Paulius Mylė – Jobas

Penktąjį savo pasirodymą su spektakliu „Jobas“, suvaidintu Šiaulių Šv. Ignaco Lojolos (Jėzuitų) bažnyčioje, Mažeikių savivaldybės kultūros centro Juozo Vaičkaus „Skrajojamasis“ teatras įprasmino labdara – po spektaklio suaukotos lėšos padovanotos Šiaulių Motinos Teresės šeimų namams. Spektaklio premjerą parodę Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, šio mėgėjų teatro aktoriai jau vaidino Kurtuvėnų, Juodkrantės ir Naujosios Akmenės maldos namuose, ateityje mažeikiškių laukia išvykos į kitus miestus.

Spektaklį įvertino teigiamai

Mažeikiškių spektaklis pastatytas pagal Karolio Voitylos dramą Senojo Testamento motyvais. Į Šiaulius J. Vaičkaus „Skrajojamojo“ teatro trupė ir jos vadovė režisierė Airida Lementauskienė vyko su labdaros misija – padėti likimo nuskriaustiems žmonėms.


Paroda, sukvietusi „deimančiukų“ ieškotojus

Kalba Šiaulių
vyskupas Eugenijus Bartulis

Šiaulių vyskupijos pastoraciniame centre pristatyta paroda „Šiaurės Lietuvos žymių asmenybių portretai“. Pristatyme dalyvavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Šiaulių vicemeras Stasys Tumėnas, Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos direktorius Rimas Budraitis ir kiti meno, mokslo bei kultūros puoselėtojai. Parodą pristatė Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos narys, LMS „Salduvės“ skyriaus valdybos pirmininkas prof. Vaclovas Tričys.

Pastoracinio centro salės erdvę perkeitę paveikslai kalbino akimis, artimu ar į tolį įbestu žvilgsniu, santūrumu, rūbų, aplinkos detalėmis. Susirinkusieji atsiliepė džiugia nuotaika, atviromis šypsenomis, akių spindesiu, bičiuliškais pajuokavimais. Vicemero S. Tumėno prisimintas vaižgantiškasis „deimančiukų“ ieškojimas, atrodo, apibūdino ne tik parodos iniciatorių ir kūrėją V. Tričį, bet ir visus, žvelgiančius į savo pirmtakus, prieš šimtmečius ar dešimtmečius kūrusius, ieškojusius, dovanojusius grožį, gėrį, dvasingumą, gerovę ir save žmonėms, Lietuvai, pasauliui.


Nuo mažos šypsenos pasaulis taps šviesesnis

Kan. Juozas Barkauskas

Kasdienybėje mums dažnai pritrūksta laiko nusišypsoti ir į daugelį dalykų pažvelgti filosofiškai. Apie tai kvietė pamąstyti kanauninko emerito Juozo Barkausko literatūrinis-muzikinis renginys. Gausus gerbėjų būrys, susirinkęs į Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką, galėjo pasigėrėti kan. J. Barkausko humoreskomis, poezija, homilijų mintimis. Santuokos pančiai, vaikų auklėjimas, pagarba gyviesiems ir mirusiems – tik kelios temos, prie kurių buvo stabtelėta šio vakaro metu.

Literatūrinio-muzikinio renginio metu įsitikinta, kad geras humoro jausmas skiriasi nuo pokštų, kuriais pašiepiame kitus žmones. Sveikai ir brandžiai asmenybei būdingas nepriešiškas ir tolerantiškas pasijuokimas iš pasaulio netobulumo ir žmogiškų silpnybių. Stebėdami kan. J. Barkausko humoreskas „Čigonas“, „Vargšo laidotuvės“, „Studentas“ gal žiūrovai į kai kuriuos gyvenimo reiškinius pažvelgė naujai. Įdomiai ir nuotaikingai vaidino parapijos tikintieji – Laima Babinskienė, Daiva Macanskienė, Benediktas Vilkas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija