2015 m. spalio 2 d.    
Nr. 36
(2156)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Ispūdžiai ne vien iš Šiluvos

Dusetų ir Antalieptės maldininkai
Kryžių kalne. Kairėje –
kan. Stanislovas Krumpliauskas

Būrelis dusetiškių saulėtą ankstų rugsėjo 9-osios rytą susiruošė į Šiluvos atlaidus. Kartu vyko ir Antalieptės maldininkų grupė. Važiuodami meldėmės prašydami Švč. Mergelės Marijos globos ir laimingos kelionės giedodami giesmes, garbindami Viešpatį ir Švč. Motiną Mariją. Antalieptiškė vargonininkė Loreta savo solinėmis nuostabiomis giesmėmis džiugino mūsų širdis.

Pakeliui į Šiluvą aplankėme Tytuvėnų Kristaus Šventųjų laiptų koplyčią. Eidami keliais Šventais kraujo lašelių laiptais, meldėmės įvairiomis intencijomis, uždegdami žvakutes už gyvus ir mirusius šeimų narius. Pasimeldę aplankėme remontuojamą gražiąją Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės, bažnyčią.

Paskui nuvykome į Šiluvą, Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo vietą. Šv. Mišiose buvo meldžiamasi už kunigus ir jų tėvus. Šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ, vyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius SJ, vyskupas Kęstutis Kėvalas ir daug kunigų. Tarp jų ir mūsų klebonas kan. Stanislovas Krumpliauskas ir buvęs Dusetų klebonas kun. Salvijus Pranckūnas. Po šv. Mišių aplankėme Marijos Apsireiškimo koplyčią, kurioje eidami keliais prisiglaudėme prie Jos akmenyje įspaustos pėdos. Koplyčioje meldėme Marijos sveikatos ir taikos pasauliui. Aplankėme ir Šiluvos Baziliką, joje pagarbinome Švč. Sakramentą.

Iš Šiluvos vykome į Kryžių kalną. Mūsų klebonas išrinko kryžių ir padavė nešti vyriausiajam piligrimui Albinui, nešdami kryžių giedojome giesmę „Dieve arčiau Tavęs“. Mūsų kryžiaus procesiją stebėjo užsieniečiai, fotografavo, sudėję rankas lankstėsi. Pastačius kryžių klebonas pašventino jį ir pasimeldėme savomis intencijomis. Apžiūrėjome Kryžių kalne suremontuotą koplyčią, kurioje 1993 metais popiežius šv. Jonas Paulius II aukojo šv. Mišias.

Paskui vykome į Lygumus Pakruojo rajone. Šventoriuje stebėjome didelę vienabokštę Švč. Trejybės bažnyčią. Mus pasitiko Lygumų klebonas kun. Donatas Kryževičius, pakvietė į bažnyčią. Pagarbinome giedodami Švč. Sakramentą, klausėmės klebono pasakojimo apie bažnyčią, pastatytą turtingų ūkininkų, kurie atėjus sovietams visi buvo išvežti į Sibirą, pastangomis. Nustebino gotikinio stiliaus penkių altorių ir sakyklos puošnumas, jie visi išlieti iš cemento. Klebonas Donatas pakvietė į buvusią kleboniją. Ten papietavę, padėkoję už priėmimą, pilni įspūdžių iškeliavome atgal į namus.

Dėkojame kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui už maldas ir nuostabią kelionę, nuolatinei kelionių organizatoriai Bronei Latvėnienei – už rūpestį. Ačiū visiems piligrimams, kurie noriai keliauja, dalyvauja, domisi ir meldžiasi.

Elena Antonova,
Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios Gyvojo Rožinio draugijos vadovė

Bronės Latvėnienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija