2016 m. sausio 8 d.    
Nr. 1
(2169)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Dakaro lenktynininkai  tapo Kun. Mykolo Sopočkos Hospiso geros valios ambasadoriais

Sesuo Michaela Rak ir Benediktas Vanagas

Pal. Kun. Mykolo Sopočkos Hospiso Vilniuje bendruomenės gretas papildė du geros valios ambasadoriai: 2016 metų Dakaro ralio dalyvių jungtinis ekipažas – Benediktas Vanagas (Lietuva) ir Sebastijanas  Rozvadovskis (Sebastian Rozwadowski, Lenkija). Jie skleis visuomenei ir visam pasauliui žinią apie hospiso idėją ir misiją.

 „Hospiso pacientų kova už gyvenimą ir pasaulinis Dakaro ralis turi daug bendro: kiekviena diena yra kovos laukas. Mūsų pacientai turi sutelkti visas jėgas ir pasiekti dienos finišą, susidūrus su kliūtimi – pasitikėti šalia esančiu žmogumi, žinoti kiekvieno žingsnio tikslą ir jo siekti visomis išgalėmis, nepasiduoti ir turėti vilties oriai baigti šias begalinės ištvermės reikalaujančias lenktynes“ – svarstė  Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospiso įkūrėja ir direktorė sesuo Michaela Rak.

 „Mes turime daug bendro. Lenktynėse mes norime atvykti į finišą ir nugalėti. Hospisas nori padėti žmonėms oriai pabaigti savo dienas šioje žemėje. Iš tiesų tiek vienur, tiek kitur kovojame ir tikiu, kad ta kova yra maksimaliai ori“, – dalinosi savo mintimis Dakaro ralio dalyvis ir hospiso geros valios ambasadorius Benediktas Vanagas. Pasak jo, Dakaras yra sudėtingiausias automobilių sporto išbandymas pasaulyje, bet mes turime begales išbandymų kasdien. Kiekvienas turime savo Dakarą. Mažiausiai ką mes galime padaryti, tai atkreipti dėmesį ir būti šalia. Kai pažįsti čia esančius žmones, suvokti, kad tai, ką mes darome, tai tėra vaikų žaidimas. Čia galima išmokti dalintis.

 Kaip teigė ekipažo šturmanas S. Rozvadovskis, Dakaro ralis truks keturiolika dienų, tuo tarpu šių namų gyventojų asmeniniai Dakarai yra kur kas ilgesni ir sunkesni.  „Norėčiau padėkoti sesei Michael už jos ryžtą padėti vėžiu sergantiems žmonėms. Mums garbė būti Hospiso ambasadoriais. Mes tik galime savo buvimu atkreipti pasaulio spaudos dėmesį į Hospiso misiją bei idėją,“ – sakė jis.

 Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas – pirmoji ir vienintelė tokia įstaiga Lietuvoje, kuri  neatlygintinai teikia pagalbą onkologine liga sergantiems asmenims,  stacionare ir ligonio namuose. Tai vieta, kurioje  pacientai jaučiasi saugūs, yra mylimi ir su viltimi, oriai nugyvena  jiems likusį laiką žemėje.

Aušra Taločkaitė

Nuotraukos iš wilnoteka.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija