2016 m. gegužės 13 d.    
Nr. 19
(2187)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Tiesiog mylėti

Danutė PULOKAITĖ

Aldona ir Jonas Daužvardžiai
santuokoje gyvena jau 50 metų

Vilniaus šv. Jonų bažnyčios GOSPEL
choras su kunigais Remigijumi
Kavaliausku ir Povilu Narijausku

Bažnytinės santuokos 60-metį mininčius
Stanislavą ir Joną Čiškauskus sveikina
dekanas kun. Remigijus Kavaliauskas

Kun. Povilas Narijauskas pamokslą
sakė vaikščiodamas po bažnyčią

ZARASAI. Paskutinis balandžio sekmadienis – Pasaulinė Gyvybės diena. Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje jau tapo tradicija šią dieną paminėti surengiant Šeimų šventę. Iš anksto dekanas kun. Remigijus Kavaliauskas kvietė šeimas tądien atvykti į bažnyčią, kad poros sutvirtintų santuokos įžadą, o bažnytinėje santuokoje didesnes ar mažesnes sukaktis minintieji būtų deramai pagerbti. Be to, Šeimų dieną bažnyčioje paprastai koncertuoja žinomi šalies atlikėjai, o šiųmetėje šventėje žadėjo giedoti Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios GOSPEL choras.

Tą sekmadienį šv. Mišias aukojo Vilniaus akademinės sielovados kapelionas kun. Povilas Narijauskas. Švytinčia gija visus  gausiai dalyvavusius šv. Mišiose jis sujungė Viešpaties žodžiais: „Kaip aš jus mylėjau, taip ir jūs vienas kitą mylėkite“... Šiltai, rimtai ir pajuokaudamas jis stengėsi išklausti iš tikinčiųjų – kodėl mus Dievas myli? Atsakymų būta visokių: už maldas, už tai, kad esame Dievo vaikai, už padarytus gerus darbus... „Ne, Dievas mus TIESIOG MYLI – ne už kažką ir ne dėl ko. TIESIOG MYLI. Taip mylėti sunkiausia, bet tai meilė, kurios mums visiems labai reikia: kad mus mylėtų, kai mums sekasi ir kai nesiseka, kai kažką gero padarome ir kai „prisidirbame“. Štai į tokią meilę mus ir kviečia Dievas“, – kalbėjo kapelionas kun. P. Narijauskas, prašydamas tokia meile mylėti savo vaikus, tokia meile mylėti vieniems kitą ir kiekvieną žmogų.

Gal kad pamokslas buvo sakomas neįprastai, kapelionui vaikštant po bažnyčią, kalbinant tikinčiuosius, nemoralizuojant, o labai paprastai ir nuoširdžiai dėstant tikėjimo tiesas, įsiminė ne viena jo mintis: apie tai, kad Dievas ne griauna, o perkeičia pasaulius ir pasaulis mūsų akyse tampa naujas; ir apie tai, kad būtina mylimam žmogui suteikti dar vieną ir dar vieną šansą, kad atsivertų jo akys... „Nebijokite klysti, nes jei ir klystate, vadinasi, bandote kažką keisti, ieškote to kito, geresnio pasaulio“, – kalbėjo kapelionas pridurdamas, kad Evangelija – tai tiltas, kuris sujungia abu pasaulius, o jos pagrindinis dalykas yra Meilė.

Šiltai ir jautriai vyko santuokos įžadų atnaujinimo ceremonija. „Dėkoju Tau, Viešpatie, už mano gyvenimo draugą/draugę... Ačiū Tau, kad su mumis buvai džiaugsmo, laimės ir skausmo dienom... Prašome Tave padėti ir toliau vienas kitą mylėti...“ – kartojo už rankų susikibusios poros, o vaikai ir vaikaičiai net prasižioję spoksojo į tą akimirką tik vienas kitą tematančius tėvus, senelius.

Šiltais plojimais visi atsistoję pagerbė gražių sukakčių ir jubiliejų bažnytinėje santuokoje sulaukusias poras: 60 metų santuokos jubiliejų šįmet mininčius Stanislavą ir Joną Čiškauskus, 50 metų – Aldoną ir Joną Daužvardžius, 45-erių metų – Birutę ir Petrą Bakučius ir kitas kiek mažesnes sukaktis mininčias poras. Visiems jiems dekanas kun. R. Kavaliauskas nepagailėjo gero žodžio, gėlės žiedo ir šventintos žvakelės.

Tadien dekanas padėkojo ir Aldonai bei Vytui Navickams, Aušrai Pupeikienei, Violetai Gaidienei, kurie talkina rengiant jaunuosius bažnytinei santuokai, taip pat Indrei Klimkaitei, kuri subūrė mamų klubą ir nuoširdžiai rūpinasi jo lankytojais.

Ir šv. Mišių metu giedojęs, o po Mišių koncertą surengęs Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios GOSPEL choras pavergė visų klausytojų širdis. Chorui vadovauja Kristina Žaldokaitė. 2009 metais susibūrusiame GOSPEL („evangeliškosios muzikos“) chore gieda įvairaus amžiaus žmonės – nuo moksleivių ir studentų iki dirbančiųjų įvairiose srityse.Mėgstantieji religinės muzikos žanrą tądien buvo apdovanoti savitai skambančiomis giesmėmis. Tai afroamerikiečių religinės muzikos žanras, primenantis krikščioniškąją kantri muziką. Viešpatį šlovinančiose giesmėse skambėjo ir bliuzo,ir cvingo elementai, dar didesnio veržlumo suteikė atlikėjų judesiai ir plojimai.

Gintauto Antanavičiaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija