2016 m. gruodžio 23 d.    
Nr. 48
(2216)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Bibliotekų metai

Adventiniame renginyje – apie tikrąsias vertybes

RADVILIŠKIS. Gruodžio 9-osios vakarą radviliškiečiai rinkosi į Viešojoje bibliotekoje vykusį adventinį renginį „Kad šviestų širdys, o ne eglės“. Į susitikimą su radviškiečiais atvyko kunigas, teologijos licenciatas, religijos švietimo magistras, Kauno Arkikatedros Bazilikos ceremoniarijus ir vikaras, Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto dėstytojas Artūras Kazlauskas bei Radviliškio dekanas ir klebonas, kunigas, teologijos licenciatas Tadas Rudys.

Renginyje dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Justė Venckutė. Ji perdavė Savivaldybės vadovų sveikinimus su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir padėkojo už atvykimą svečiui iš Kauno kun. A. Kazlauskui.

Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pakvietė kun. A. Kazlauską pasidalyti mintimis, ką visgi reikia daryti, kad laukiant Šv. Kalėdų „šviestų širdys, o ne eglės“ (šį pavadinimą renginiui pasiūlė pats kunigas). Svečias padovanojo itin prasmingą, nuostabiai atitinkantį Advento metą pokalbį. Kunigas padėjo klausytojams giliau pažvelgti į Šventojo Rašto tiesas, jas aiškindamas gyvenimo pavyzdžiais, skatino suvokti, kaip žmogui visada išlikti žmogumi ir atrasti laimės formulę, nuolat, visur laikantis šios neskaidomos nuostatos ir šio nuoseklumo: pirmiausia – Dievas, po to – kitas žmogus ir galiausiai – aš pats.

Kun. T. Rudys pasveikino su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir kvietė toms šventėms tinkamai pasiruošti, dalyvauti bažnyčioje rengiamose rekolekcijose.

Renginiui iškilmingumo suteikė skambėjusios Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios jaunimo choro, vadovaujamo Aurelijos Šakėnienės, giesmės.

Vakaro svečiams įteikti Viešosios bibliotekos padėkos raštai, gėlės, dovanėlės.

Radviliškio viešosios bibliotekos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija