2018 m. sausio 26 d.
Nr. 4 (2271)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Gerumas tevienija

Vieną ankstų žiemos rytą daugiabučiame name įvyko skaudi nelaimė. Pirmajame aukšte užsidegė butas. Kambaryje, kuriame kilo gaisras, sudegė viskas. Kad užgesintų siautėjančias liepsnas, gaisrininkai išmušė langą. Šalia savo buto, aprūkusioje, nuo suodžių pajuodusioje laiptinėje nunarinęs galvą stovėjo buto šeimininkas.

Iš pradžių nežinojome, ko griebtis, kaip padėti žmogui, nuo ko pradėti: šaltis, vanduo, suodžiai, pro langą išmestos daiktų liekanos. Visai neseniai Šiaulių vyskupijos „Caritas“ skelbė Advento paramos akciją „Gerumas mus vienija“. Nusprendėme kreiptis patarimo, juk, gelbėdami žmones, susiduria su įvairiomis situacijomis. Skambutis buvo sėkmingas. Zita Baranauskienė ne tik suteikė informacijos apie Krizių centrą, kuris priima septynioms nakvynėms nemokamai, apie Motinos Teresės šeimų namus, kur galima gauti rūbų, bet ir pasiūlė maisto paketą.

Jau kitą dieną televizijoje pasirodė žinia apie nelaimę, diktorės komentare jautėsi lengva ironija. Galbūt dėl to, kad buto savininkas priklauso krišnaitų bendruomenei; gal dėl to, kad apie nelaimę kalbėjo kaip apie gautą ženklą dėl prieraišumo daiktams; gal dėl to, kad elgėsi ir kalbėjo neįprastai. Laimė, kad tai nesutrukdė Šiaulių vyskupijos „Caritui“ suteikti būtiną pagalbą. Nedrąsiai paklausus, ar galėtų bent šiek tiek paremti naujo lango įdėjimą, skyrė pusės išlaidų vertės sumą, ir nė neprašius naujoji direktoriaus pavaduotoja Dalia Garnienė atnešė artipilnį pirkinių maišelį maisto produktų, pasiūlė indų. Likusi suma langui surinkta iš kaimynų. Dar šiek tiek liko ir laiptinės sutvarkymui. Pranešus apie „Carito“ pagalbą, žmogaus akyse sužibo ašaros. Nesitikėjo. O juk nelaimės dieną buvo aplankiusios ir suicidinės mintys. Šiuo metu langas jau įdėtas. Susitvarkyti butą padeda ir Šiaulių krišnaitų bendruomenė.

Maldų už krikščionių vienybę savaitei pasibaigus, kai buvome atviresni kitų denominacijų atstovams, norisi nuoširdžiai padėkoti Šiaulių vyskupijos „Caritui“ ir jo darbuotojams labiausiai už tai, kad teikdami pagalbą neskirsto žmonių į savus ir svetimus, net nesvyruodami ištiesia pagalbos ranką net nekrikščioniškos religijos atstovui.

Lolita Krankalytė,
Šiaulių DNSB Tilžės g. 190 bendrijos pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija