2018 m. balandžio 13 d.
Nr. 15 (2282)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos kūrėjai


XXI Amžius


Spaudos, televizijos ir radijo rėmimo fondas 2018 metams „XXI amžiui“ skyrė 3000 € paramą projektui „Lietuvos kūrėjai“ vykdyti. Rubrikos: Iš kultūros istorijos; Kronika; Laureatai; Nepriklausomybės amžininkai; Požiūris; Prieškario kūrėjai; Vasario 16-osios Akto signataro tėviškėje; Vydūno metai.


Kronika

Prezidentė apdovanojo mažuosius kauniečius už originalią iniciatyvą minint Vasario 16-ąją

Kauno mokyklos-darželio
„Šviesa“ atstovai su prezidente
Dalia Grybauskaite

Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ bendruomenė nuo šiol per valstybines šventes į viršų kels iš šalies vadovės Dalios Grybauskaitės rankų gautą trispalvę. Šią garbingą dovaną ji pelnė už išskirtinę idėją švenčiant Valstybės atkūrimo šimtmetį. Beje, tai baigėsi netikėta pažintimi su kaimynais estais.

Vasario 16-osios išvakarėse mokyklos-darželio „Šviesa“ auklėtiniai kartu su pedagogais bei namiškiais į dangų paleido tris puokštes geltonų, žalių ir raudonų helio pripildytų balionų. Prie jų buvo prikabinti vokai su 100 idėjų, kodėl Lietuvoje gyventi gera. Visus laiškus parašė mokyklos-darželio auklėtiniai kartu su tėvais.

Praėjus lygiai parai po šventės, vasario 16-osios vidurdienį, mokyklos-darželio „Šviesa“ „Facebook“ paskyrą pasiekė žinutė Estijos. Tenykščiai gyventojai pranešė džiugią žinią apie surastą mažųjų kauniečių „oro pašto“ siuntinį. Paaiškėjo, kad žalieji balionai, per parą nuskridę apie 400 kilometrų, nusileido Estijoje, miškelyje netoli sienos su Latvija.


Festivalyje „Dainos iš tremties“ išdainuota skaudi pokario istorija

Rūta Averkienė

Jaunieji Varėnos kultūros centre
nuskambėjusio respublikinio dainų
festivalio „Dainos iš tremties“ dalyviai

VARĖNA. Kultūros centre prasmingai nuskambėjo respublikinis dainų festivalis „Dainos iš tremties“, skirtas prisiminti ir pagerbti legendinį Pietų Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą, kurio 100-ąsias gimimo metines šiemet minime, bei Lietuvos gyventojus, nukentėjusius nuo trėmimų ir sovietinės okupacinės valdžios vykdytų represijų. Šis festivalis, kurį organizavo Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti su Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos Tolerancijos centru, jau ketvirtus metus vyksta Varėnoje. Džiugu, kad šiemet jame dalyvavo daugiau kaip trys šimtai dalyvių iš dvidešimt vienos Lietuvos mokyklos, iš jų – net keturi Varėnos rajono mokinių kolektyvai.

Festivalį daina „Lietuva, Lietuva“ pradėjo Varėnos politinių kalinių ir tremtinių ansamblis „Viltis“, vadovaujamas Gražinos Kuodienės.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija