2018 m. birželio 1 d.
Nr. 22 (2289)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

100 metų – tūkstančiai žygių...


XXI Amžius


Žmogaus dvasia – neįveikiama

Mokyklos šimtmečio šventė

Gimnazistai ir svečiai

Stogastulpis Subačiaus
mokyklos šimtmečiui

SUBAČIUS. Mokykla Subačiuje atšventė garbingą jubiliejų: prieš 100 metų čia buvo įkurta pradinė mokykla. Prasminga, kad ši šventė sutapo su Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiu. Kaip ir įprasta per šventes, buvo visko: ir maldų, ir rimtų pasisakymų, ir smagių pokštų.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Švč. Trejybės bažnyčioje. Jas aukojo Subačiaus klebonas kun. Vidmantas Bloškis. Kadangi lijo lietutis, renginys vyko gimnazijos aktų salėje. Vedėjai Raminta ir Almantas išsakė pagrindinę viso renginio idėją: žmogus – lyg medis: jis negali augti be šaknų – praeities, be kamieno – dabarties, be šakų – ateities. Senoji Subačiaus mokykla išliko tik kai kurių subatėnų prisiminimuose, jais su ateities karta pasidalino buvusi Subačiaus gimnazijos direktorė subatėnė Janina Ivanovienė, kiti buvę mokytojai, kūrę garbingą istoriją. Visus nepaprastai sujaudino buvusio mokinio, dabar muziejininko, Audriaus Daukšos kalba: jis dėkojo mokytojams ne tik už įskiepytą meilę Lietuvai, bet ir už dalyvavimą istoriniuose įvykiuose. Jis gimnazijai padovanojo Stračnių kaimo gyventojos išsaugotą vėliavą. Po to muziejininkai pristatė mokyklos 100-mečio istoriją.

Apie gimnazijos dabartį kalbėjo direktorė Vida Šeškuvienė ir apdovanojo aktyviausius, stropiausius mokinius padėkos raštais.

Į šventę atvyko daug svečių, visi jie sveikino ir linkėjo gimnazijai gyvuoti ir toliau. Šventės laukę ir jai ruošęsi mokiniai ir mokytojai dainavo, šoko, rodė savo išmonę.

Šią garbingą sukaktį primins rajono mero Dainiaus Bardausko atidengtas stogastulpis, kurį sukūrė Biržų rajono Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos mokytojas Vidas Jatulevičius. Jį pristatė dailės mokytoja Genia Vaičikauskienė.

Vita Špokauskienė

Kupiškio rajonas
Temainfo.lt nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija