Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. liepos 5 d., Nr. 13 (304)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Nuolatinių diakonų šventimai

Birželio 10 dieną Vilkaviškio Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Katedroje buvo švenčiama dviguba šventė. Minint Vilkaviškio vyskupijos dangiškojo globėjo Šv. Antano Paduviečio atlaidus, vyskupas Rimantas Norvila nuolatinių diakonų šventimus suteikė keturiems vyrams. Beveik ketverius metus trukusias studijas ir dvasinio ugdymo programą baigė nuolatinio diakono tarnystei pasiruošę kandidatai. Šie vyrai atsiliepė į Dievo kvietimą ypatingu būdu tarnauti žmonėms ir Bažnyčiai. „Sustiprinti sakramentinės malonės ir bendraudami su vyskupu bei jo kunigais, diakonai tarnauja Dievo tautai liturgijos, žodžio ir meilės tarnyba“ (plg. Lumen gentium, 29).

Iškilmingose šv. Mišiose gausiai dalyvavusios bendruomenės akivaizdoje šventimus priėmė Egidijus Cibauskas, Rolandas Judeikis, Saulius Andriuška ir Žilvinas Jankauskas. Po šv. Mišių visi pasveikino naujuosius vyskupijos diakonus, linkėdami Dievo palaimos naujos tarnystės kelyje. Šventė tęsėsi prie bendro stalo drauge su diakonų šeimų nariais ir atvykusiais svečiais.

Diakonas Egidijus Cibauskas paskirtas į Garliavos Švč. Trejybės parapiją, diakonas Rolandas Judeikis – į Veisiejų Šv. Jurgio parapiją, diakonas Saulius Andriuška – į Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo parapiją, o diakonas Žilvinas Jankauskas – į Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo parapiją.

Pagal Vilkaviskis.lcn.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija