„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2005 balandžio 15 d, Nr.1 (22)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Yra duomenų apie stebuklingus pagijimus nuo Popiežiaus rankos

Tikintiesiems iš viso pasaulio, o pirmiausia - Italijos ir Lenkijos reikalaujant kuo greičiau paskelbti Joną Paulių II palaimintuoju ir šventuoju, atsirado žmonių, teigiančių, jog stebuklingai pagijo nuo Popiežiaus rankos.

Anot italų žiniasklaidos, viena nuo gimimo akla moteris tvirtina staiga praregėjusi, kai per audienciją Vatikane pabučiavo Popiežiui ranką. Kita nuo gimimo paralyžiuota moteris, jos pačios teigimu, netikėtai atsikėlė iš invalido vežimėlio ir pradėjo eiti. Dosjė su stebuklingų pagijimų atvejais, atsitikusiais Jono Pauliaus II pontifikato metais, yra Vatikane.

Vienas egzorcistas laiške dėkoja, kad Popiežiaus palaiminto rožinio dėka jam pavyko iš vieno vyro išvaryti velnią. Šveicarijoje gyvenantis afrikietis berniukas nurodo įveikęs sunkią ligą, kai palietė tokį rožinį. Laikraštis pažymi, kad stebuklingiems pagijimams nereikalingas tiesioginis kontaktas: keli žmonės pasveiko nepaaiškinamu būdu, kai pamatė Popiežių per televiziją.

Netgi vienas kardinolas, Frančeskas Markizanas, tvirtina pasveikęs nuo Popiežiaus rankos. „Man buvo operuota miego arterija. Dėl medikų klaidos buvo pažeista dešinioji balso styga ir aš negalėjau suprantamai kalbėti, - pasakojo dvasininkas. - Popiežius palietė tą kaklo vietą, kuri buvo operuota, ir pareiškė pasitaręs su Viešpačiu. Po kurio laiko aš vėl visiškai normaliai galėjau kalbėti”.

Tokie stebuklai būtini, kad Popiežius galėtų būti paskelbtas šventuoju.

Sprendimą dėl galimo Jono Pauliaus II paskelbimo palaimintuoju arba šventuoju priims vien tik naujasis Popiežius. Tai Romoje pareiškė Vatikano atstovas Choakinas Navaras Valsas.

Jau iš karto po Jono Paulius II mirties pasigirdo pirmieji balsai, siūlantys taip pagerbti Popiežių.

Per gedulingas šv. Mišias už mirusįjį Šv. Petro aikštėje penktadienį šimtai tūkstančių tikinčiųjų skandavo: „Santo subito” (iš karto šventuoju). Paprastai Katalikų Bažnyčia pavyzdinius krikščionis palaimintaisiais, o vėliau ir šventaisiais, skelbia praėjus tik keliems dešimtmečiams ar net šimtmečiams po mirties.

Tuo tarpu patys kardinolai pasirašo peticiją Jono Pauliaus II beatifikacijos paspartinimo klausimu. Peticija bus įteikta Kardinolų kolegijos dekanui kardinolui Jozefui Ratcingeriui. Būtent jis perduos dokumentą naujajam Popiežiui. Kol kas nežinoma, kiek kardinolų pasirašė peticiją, adresuotą būsimam Romos vyskupui. Dokumentas guli ant stalo per kasdien vykstančias kongregacijas ir jį gali pasirašyti visi norintys kardinolai.

Kanonizavimo reikalų kongregacijos sekretorius arkivyskupas Edvardas Novakas pareiškė, kad Jonas Paulius II gali būti beatifikuotas jau spalio mėnesį per Vyskupų sinodą.

Pagal dpa-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija