„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2005 balandžio 15 d, Nr.1 (22)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Popiežius „Ferrari“ atstovams kalbėjo apie sporto svarbą visuomenei

Audiencijos metu popiežius
Jonas Paulius II sveikina
„Ferrari” komandos lyderį
„Formulės-1” lenktynininką
Michaelį Šumacherį

Jonas Paulius II vienoje paskutiniųjų savo audiencijų Vatikane priėmė bene žinomiausios pasaulyje italų automobilių konstruktorių koncerno ir sporto draugijos „Ferrari” vadovus, pilotus, mechanikus ir kitus komandos narius, iš viso apie 100 žmonių. Sveikindamas ir laimindamas „Ferrari” atstovus, Šventasis Tėvas priminė sporto svarbą mūsų visuomenei.

„Bažnyčia yra įsitikinusi, jog sportas, jei tik yra laikomasi taisyklių, yra puikus įrankis jaunajai kartai auklėti“, - sakė popiežius Jonas Paulius II. Jis pagyrė „Ferrari” bendrovės atstovų sportinius ir gamybinius laimėjimus laiduojantį komandinį darbą ir linkėjo toliau puoselėti sporto vertybes vadovaujantis komandos dvasia. - „Tokiu būdu prisidėsite prie teisingesnės ir solidaresnės visuomenės sukūrimo“, - pažymėjo audiencijos dalyviams Šventasis Tėvas.

„Ferrari” prezidentas Lukas Korderas di Montedzomolas visų komandos lenktynininkų, mechanikų ir vadybininkų vardu atidavė pagarbą Popiežiui. Prezidento teigimu, Popiežiaus narsa ir nuopelnai ginant žmogaus teises per pastaruosius 26 metus suteikė jam „pirmaujančią poziciją žmogiškumo atstovavimo kelyje”. Audiencijos metu Jonui Pauliui II buvo įteiktas penkis kartus sumažintas lenktyninio automobilio modelis. Su šio tipo formule „Ferrari” komanda tapo nugalėtojais 2004 metų čempionato asmeninėje ir konstruktorių įskaitose. „Tai pirmas kartas, kai mūsų automobilis, nors tai tėra modelis, atsidūrė Vatikane. Šį įvykį laikome pačiu prestižiškiausiu galimu finišu. Jaučiame, kad esate vienas iš mūsų, ir dėkojame už pavyzdį, kurį mums parodėte”, - Popiežiui sakė L. K. Montedzomolas.

Audiencijoje taip pat dalyvavo pasaulio „Formulės-1” automobilių lenktynių čempionas vokietis Michaelis Šumacheris. Septynis kartus tapęs pasaulio čempionu, o „Ferrari” šeštus metus triumfavo konstruktorių įskaitoje.

Beje, dėl Popiežiaus mirties „Ferrari” pilotai Bahreino etape važiavo bolidų priekį nudažę juoda gedulo spalva.

Parengta pagal VR, Reuters, PAP, dpa-ELTA informacijas
EPA-ELTA nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija