„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2005 gegužės 13 d, Nr.2 (23)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Apie evangelizacijos problemas – Krokuvoje

Iš kairės: Šiaulių vyskupijos
katalikų evangelizacijos
centro direktorius Juozas
Dapšauskas, Siono
bendruomenės Anglijoje
direktorė Mišelė Moran,
„Evangelizacija 2000“
direktorius Azijoje
T.Džozefas Hyginas
Enrikesas, Vidas
Labanauskas,
Inesė Ratnikaitė

„Štai aš visa darau nauja!“ (Apr 21, 5). Tokia buvo balandžio 14-17 dienomis Lenkijoje, Krokuvoje, vykusio XVI metinio ACCSE/2000-Europa susitikimo tema. ACCSE – Katalikiškų bendruomenių evangelizacijos mokyklų asociacija. Lietuvai šiame tarptautiniame susitikime atstovavo Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centras, jau treji metai dalyvaujantis ACCSE susitikimuose ir palaikantis ryšius su pasaulio katalikiškų bendruomenių evangelizacijos mokyklomis.

Susitikimo metu buvo skaitomi pranešimai, nagrinėjantys šiandienos evangelizacijos laimėjimus bei problemas tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Prof. Masimas Introvinjė, įsipareigojęs krikščioniškasis teisėjas iš Italijos, kalbėjo apie pakitimus ir iššūkius Europoje, skirdamas didelį dėmesį Europos sekuliarizacijai bei islamo religijos atstovų imigracijai, jos poveikiui Europoje. Hab. dr. kun. Kšyštofas Koscielniakas iš Lenkijos atskleidė krikščioniškų ir musulmoniškų dialogo perspektyvas bei sunkumus. Instituto pasaulinei evangelizacijai (ICPE) misijų centro Lenkijoje direktorius Jacekas Dudzikas savo pranešimu sprendė problemą: „Kaip paveikti jaunimo kultūrą per media?“. Tėvas Hyginas Enrikesas, vienas iš „Evangelizacija 2000“ įkūrėjų bei „Evangelizacija 2000“ direktorius Azijoje, atvyko iš Singapūro pasidalyti savo mintimis pranešime „30 metų po „Evangelii nuntiandi“.

Darbo grupėse dalytasi evangelizacijos centrų patirtimi, spręsta, kokias programas būtų galima pasiūlyti vienai ar kitai evangelizacijos mokyklai, tartasi dėl bendradarbiavimo. Nutarta išleisti knygą, kurioje būtų aprašomi visi evangelizacijos centrai ir mokyklos (tarp jų ir Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centras), jų veikla.

Inesė RATNIKAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija