„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2010 m. balandžio 9 d., Nr. 1 (44)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Velykos Jeruzalėje

Rytų ir Vakarų krikščionims
švenčiant Velykas kartu,
Jeruzalėje buvo gausu maldininkų

Jeruzalės lotynų patriarchas
Fuadas Tualis vadovavo Velykų
apeigoms Šv. Kapo bazilikoje

Jaunasis maldininkas
šventinėje Jeruzalėje

Rytų krikščionių procesija
Nuotraukos iš custodia.fr

Rytų ir Vakarų krikščionys
Jeruzalėje švenčia Velykas

Velykų rytą Jeruzalės Šventojo Kapo bazilikoje patriarchas Fuadas Tualis aukojo šv. Mišias ir kartu su keliais šimtais maldininkų prie tuščio Kristaus kapo giedojo šlovinimo giesmes. Šventojo Kapo bazilikoje, kuri dar vadinama Prisikėlimo bazilika, patriarchas susirinkusiems maldininkams iš viso pasaulio kalbėjo, kad šiandien mums ypač reikia vilties ir stiprybės nugalėti blogį, kuris yra mumyse ir aplink mus. Patriarchas homilijoje prisiminė nukentėjusius nuo žemės drebėjimų Haityje ir Čilėje, kuriems geros valios žmonės parodė didelį solidarumą.

Šį kartą katalikai ir ortodoksai Velykas šventė tą pačią dieną, todėl Jeruzalės Prisikėlimo bazilikoje vyko skirtingų tradicijų apeigos. Jeruzalės lotynų apeigų patriarchas teigė, kad ši sumaištis, išgyventa su tikėjimu, tampa tikra simfonija, kuri išreiškia Viešpaties pergalės prieš blogį tikėjimo ir džiaugsmingo šventimo vienybę. Tad viso pasaulio krikščionys visose pasaulio bažnyčiose gali vieningai skelbti, kad Kristus prisikėlė.

Velykų ryto šv. Mišios Jeruzalės Šventojo Kapo bazilikoje baigėsi procesija. Tris kartus buvo einama aplink Kristaus kapą ir skirtingose vietose buvo skaitomi keturių Evangelijų Prisikėlimo tekstai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija