„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (90)

2008-iųjų gegužės 16 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Apginkime negimusius mūsų vaikus!

Aušra ARMINAITĖ

Vos užsimezgęs žmogus jau yra žmogiška būtybė – tai mokslo įrodytas faktas, bet ne tikėjimo tiesa. Nėra tokių aplinkybių, dėl kurių žmogaus vertė galėtų sumažėti, kad jį būtų galima sunaikinti. Žmogui iš prigimties duota galimybė suprasti, pripažinti kiekvieno žmogaus vertę ir teisę gyventi nuo jo pradžios iki natūralios mirties. Negimusių kūdikių žudymas yra didelis nusikaltimas. Ginti silpnuosius, negalinčius apsiginti yra mūsų pirmutinė pareiga.

Be valdžios pagalbos visuomenė nesugeba pati taip susitvarkyti, kad būtų pasirūpinta silpnaisiais. Valdžia turi priimti žmogaus gyvybės apsaugos įstatymą, o mūsų, piliečių, pareiga iš valdžios pareikalauti, kad ji rūpintųsi visais piliečiais ir juos gintų, ypač tada, kai jiems to labiausiai reikia.

Tikėtina, kad Seimas įstatymą priims tik tokiu atveju, jei piliečiai aktyviai reaguos. Neturėtume leisti, kad nusivylimas savo jėgomis ir valdžia mums sutrukdytų apginti savo negimusius brolius ir seseris.

Siųskime laiškus, paremdami Seimo narius, besirūpinančius Gyvybės apsaugos įstatymo priėmimu, laiškuose išdėstydami argumentus, kodėl kiekvieno žmogaus gyvybė yra šventa nuo prasidėjimo momento ir turi būti neliečiama, arba tiesiog trumpai parašydami, jog pritariame šiam įstatymui.

Paraginkim ir savo draugus bei pažįstamus, tuos, kurie galėtų pritarti, prašykim, kad ir jie paragintų savo draugus, pažįstamus.

Laiškus reikėtų rašyti savo Seimo nariams adresu: Seimas, Gedimino pr. 53, 01109 Vilnius. Ant voko ir pačiame laiške būtina parašyti savo adresą ir pasirašyti. Laiškus galima siųsti ir elektroniniu paštu. Seimo narių elektroniniai adresai renkami pagal pavyzdį Vardas.Pavarde@lrs.lt. Laiškus taip pat galima siųsti Seimo pirmininkui Česlovui Juršėnui, Sveikatos komiteto pirmininkui Antanui Matului, Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisijos pirmininkei Rimai Baškienei. Pageidautina laiškų kopijas nusiųsti Seimo nariams, kurie rūpinasi šio įstatymo priėmimu, – Vilijai Aleknaitei (el. paštas: vialek@lrs.lt ) ir Valdemarui Tomaševskiui, kad jie žinotų apie gautus laiškus.

Laiškus reikėtų siųsti kaip įmanoma greičiau, nes Seimas bet kada gali galutinai apsispręsti svarstyti įstatymą.

Dievas tikrai atlygins. Melskimės už Lietuvą, už sėkmę, už Seimo narius, prašydami, kad Dievas palaimintų mūsų pastangas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija