„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.8 (129)

2011 m. rugpjūčio 19 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Dangaus jie nematys

Dieve, duok sveikatos ir dar didesnio sumanumo dr. Aurelijui Verygai už tokį prasmingą straipsnį prieš tabako ir alkoholio gamybą ir naudojimą. Nė vienais laikais taip neklestėjo ši pražūtinga pramonė, kaip šiais laikais, o valstybė nesiima jokių priemonių jai sustabdyti. Juk tiksliai niekas negali suskaičiuoti, kiek pavienių gamybos taškų yra Lietuvoje – išaiškinamas vos vienas kitas. Ir dar Seimas norėjo legalizuoti naminukės gamybą. Tiesiog šiurpu buvo klausytis tokių svarstymų.

Geriau tegu žmonės geria, prasigeria, skiriasi šeimos, gimsta luoši vaikai. Kiek žuvusių avarijose dėl girtų vairuotojų, kiek žuvusių darbe girtų žmonių ir t.t. Niekas dėl to nesijaudina – kad tik daugiau pelno gautų. Valdžios vadai, kur jūs nuvesit Lietuvą? Kartą jau buvome atsidūrę bedugnėje, jau neva kylame, tačiau kad Lietuva moralinėje, dvasinėje bedugnėje – niekas apie tai nekalba. Valdžia, aš taip suprantu, net špygą laiko kišenėje, kad neatsirastų gudrių jaunų žmonių, kurie galėtų pakeisti supuvusius vadus, kurie murkdo Lietuvą moraliniame purvyne. Juk kas gimsta geriančiose, rūkančiose šeimose? Tokiose šeimose nedidelė tikimybė išaugti mokslo žmogui.

Nejaugi apakusi valdžia nepagalvoja, ką daryti su Lietuva, jos žmonėmis – ne tik apkrauti mokesčiais. Net iš vaikų drįso atimti varganus kelis litus ir prisidėti prie biudžeto pajamų. O kodėl netaupo biudžeto patys statydami sau namus, kraudami milijonus į savo sąskaitas. O betvarke, o chaose, kada pasibaigsi? Lietuva, kur Tave nuves mūsų vadai? Juk davėte priesaiką, dirbsite žmonių ir tautos gerovei. Kiek tokių, sulaužusių priesaiką, kuriems niekas nesiūlo apkaltos. Jeigu nesugebate vadovauti, pasitraukite. Bet jų nei su pagaliu neišvarysi – juk plaukia į kišenes milijonai. Pridėkit ranką prie širdies, milijonieriai, pakelkit galvą ir pasakykit: Dieve, aš teisingai tuos pinigus užsidirbau. Taip pasakyti gali toli gražu ne visi. Paklauskit jau išėjusių… Pasakytų jums, gobšuoliai, kad dangaus niekada nematysite – gobšuoliams skirta amžina kančia.

Ieva

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija