„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.11 (132)

2011 m. lapkričio 18 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Knygos „Būkime blaivūs!“ pristatymas

Kalba arkivyskupas Sigitas
Tamkevičius, dešinėje sėdi knygos
sudarytojas kun. Robertas Skrinskas

Rugsėjo 21 dieną Kauno arkivyskupijos muziejuje pristatyta kun. Roberto Skrinsko sudaryta knyga „Būkime blaivūs!“. Blaivaus gyvenimo vertę iškėlusi knyga ir visas renginys sulaukė nemenko įvairaus amžiaus dalyvių, taip pat ir jaunų žmonių dėmesio.

Knygos pasirodymą ir jos sudarytoją sveikinęs Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius pabrėžė, jog blaivybės idėja niekada nebuvo labai populiari, ir sąjūdžiai už blaivumą išties remiasi idealistais. Ganytojas ypač pasidžiaugė kun. R. Skrinsko idealizmu ir entuziazmu, be tiesioginių kunigo tarnystės pareigų, nuveikti ir kitų reikalingų darbų svarbiose, pavyzdžiui, gyvybės gynimo, srityse. Alkoholizmo problema, kaip pastebėjo ganytojas, egzistavo visais laikais kaip priemonė žmonėms pavergti, valdyti ir kaip lengvas pajamų šaltinis. „Tarp sovietmečio disidentų nesutikau nė vieno, kuris būtų gėręs“, – sakė arkivyskupas, prisimindamas, jog ir „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikoje“ taip pat buvo skelbiama medžiagos svarbia tautai blaivumo tema. Žvaigžde dabarčiai, ypač sveikindamas pastebimas jaunų žmonių pastangas, arkiv. S. Tamkevičius pavadino rugsėjo 20 dienos spaudos konferenciją, kurioje pristatytas 50 nevyriausybinių organizacijų kreipimasis į valdžios žmones ir visą visuomenę dėl to, kad siekiama atšaukti kitų metų pradžioje turintį įsigalioti alkoholinių gėrimų reklamos viešojo informavimo priemonėse draudimą.

„Šios knygos pasirodymas – labai svarbus įvykis“, – sakė Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas dr. Aurelijus Veryga, atkreipdamas dėmesį, kad ji užpildys didelę spragą tarp šios temos literatūros, o joje skelbiamos žinios apie alkoholizmo žalą žmogui labai reikalingos šiandien. Dr. A. Veryga dėkojo autoriui ir Vysk. M. Valančiaus blaivystės sąjūdžio vardu pasidžiaugė, kad blaivybės srityje mato gerų ženklų – daugėja žmonių, palaikančių blaivaus gyvenimo siekį.

Apie nelengvus laisvės išbandymus renginyje kalbėjo Aleksandras Žarskus, o Domeikavos bendruomenės atstovai sveikino savo darbštųjį parapijos kleboną kun. R. Skrinską knygos sutiktuvių proga.

Kun. R. Skrinskas pasakojo apie knygos atsiradimo aplinkybes, pristatė turinį, pabrėžė visais amžiais buvusį Katalikų Bažnyčios ganytojų, pradedant vysk. M. Valančiumi, dėmesį tautos blaivinimo reikalui, o nusimenančius padrąsino, sakydamas, jog 7 proc. už blaivybę apsisprendusios visuomenės dalies pakaktų, kad blaivybės mintis būtų gyva.

Knygą galite įsigyti telefonu 837554247, paskambinę jos sudarytojui. Kun. R. Skrinskas ją padovanos tiems, kurie jį pakvies skaityti paskaitos apie alkoholio žalą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija