„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (174)

2015 m. gegužės 2 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Įteikti Gyvybės apdovanojimai

Gydytoja Banga Kulikauskaitė
apdovanota už profesinį pasiryžimą
puoselėti gyvybės kultūrą

Jaunimo linija pagerbta už pagalbą
suabejojusiems gyvenimo prasmingumu
Daivos ČERVOKIENĖS nuotraukos

Sekmadienį, balandžio 26 dieną, Vilniaus Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo ir evangelisto bažnyčioje vyko antrieji Gyvybės apdovanojimai. Šie apdovanojimai, skirti pagerbti prie gyvybės puoselėjimo tiesiogiai ir netiesiogiai labiausiai prisidėjusius asmenis, organizacijas bei iniciatyvas, simboliškai vyko Pasaulinę gyvybės dieną, kuri Lietuvoje minima nuo 1998 metų. Pradžioje kalbėjo Europos Parlamento narys Algirdas Saudargas ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Šventinio renginio metu įteiktos aštuonios nominacijos, kurių laimėtojus iš Lietuvos žmonių atsiųstų anketų išrinko autoritetinga, iš organizatorių, praėjusiųjų metų nominacijos laimėtojų ir mokslininkų sudaryta komisija. Į aštuonis apdovanojimus pretendavo daugiau kaip šimtas pasiūlytų asmenų ir organizacijų. Beje, tarp jų buvo ir „XXI amžius“, leidžiantis priedą „Pro vita“.

Kun. prof. dr. Andrius Narbekovas įvertintas už palankios aplinkos gimdyvei ir vaikui kūrimą. Už šeimos stiprinimą pagerbta Teresė Nijolė Liobikienė. Už gyvybei palankų verslą apdovanota UAB „BSS grupė“. Gydytojai Bangai Kulikauskaitei Gyvybės apdovanojimas įteiktas už profesinį pasiryžimą puoselėti gyvybės kultūrą. Jaunimo linija pagerbta už pagalbą suabejojusiems gyvenimo prasmingumu, o už dvasinę ir fizinę pagalbą silpnesniam apdovanota Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ vadovė Aušra Stančikiene. Lytiškumo ugdymo programa „Pažink save“ įvertinta už jaunimo ugdymą atsakingam požiūriui į gyvybę. Pasaulio gydytojų federacijos „Už žmogaus gyvybę“ Lietuvos asociacija pagerbta už ilgametį indėlį į gyvybės kultūros puoselėjimą.

Susirinkusiuosius džiugino ir meninė programa: Stano ir Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“, maestro Vytautas Juozapaitis, Lietuvos moterų choras „Liepos“, bei kiti. Gyvybės apdovanojimus rengė žurnalas „Ateitis“, interneto dienraštis „Bernardinai.lt“ ir „Marijos radijas“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija