"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. balandžio 11 d., Nr. 4 (41)

PRIEDAI









Kariai padės vaikams praleisti vasaros atostogas

Balandžio 2 dieną pasirašyta Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ir Vilniaus miesto savivaldybės sutartis bendrai organizuoti karinio patriotinio ugdymo ir sveikatingumo stovyklą “Šaunuolis”.
Kaip teigė Vilniaus vicemeras Vitas Mačiulis, kiekvieną vasarą į Vilniaus gatves pabyra apie 86 tūkstančius moksleivių. Kai kuriuos jų sunku sudominti, dalis jų yra iš socialiai remtinų šeimų ar priklauso rizikos grupėms.
Liepos ir rugpjūčio mėnesiais stovykloje “Šaunuolis” per aštuonias pamainas, truksiančias po šešias dienas, galės pailsėti per 1000 moksleivių. Jie mokysis sveikos gyvensenos pagrindų, karinių žaidimų, kasdienės rikiuotės, grūdinsis, ragaus kareiviškos košės.
Ši stovykla, pasak vicemero, - didelis palengvinimas ir miestui, ir tėvams, be to, ir patiems vaikams bus įdomu pajusti kario gyvenimo ypatumus.
Vaikus į “Šaunuolio” stovyklą atrinks Vilniaus savivaldybės socialinės apsaugos skyrius. Prioritetas bus teikiamas vaikams iš socialiai remtinų šeimų, rizikos grupių.
Šią vasarą, KAM valstybės sekretoriaus Valdemaro Sarapino teigimu, įvairiose krašto apsaugos sistemos remiamose stovyklose galės atostogauti ne mažiau kaip dešimt tūkstančių moksleivių.
Krašto apsaugos sistema jau beveik dešimt metų rūpinasi vaikų vasaros užimtumo problemomis. Vien tik “Mobiliosiose stovyklose”, organizuojamose kartu su Šaulių sąjunga, 2001 metais atostogavo apie 4 tūkst., o 2002 metais - 6 tūkst. vaikų.
Visuomeninių organizacijų rengiamose ir KAM finansuojamose stovyklose 2001-aisiais poilsiavo apie 800, o 2002 metais - per 1200 vaikų.
Kasmet mokyklos kartu su kariniais daliniais organizuoja apie 40 stovyklų.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija